ΔΙΕΘΝΗ

Ρέντσι: Οι Βρετανοί φοιτητές στην Ιταλία, μπορούν να αποκτήσουν την ιταλική υπηκοότητα

Ο Ματέο Ρέντσι επανεξελέγη επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος - Κεντρική Εικόνα

H κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι προτίθεται να δώσει την ιταλική υπηκοότητα στους Βρετανούς φοιτητές, που σπουδάζουν στην Ιταλία, εφόσον επιθυμούν να τη ζητήσουν, δημοσιεύει ο σημερινός Τύπος στη χώρα.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», ο Ιταλός πρωθυπουργός με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιχειρεί να στείλει το μήνυμα ότι ευρωπαϊκό πνεύμα και ιδεώδες εξακολουθούν να υφίστανται και μετά το Brexit και μάλιστα, το μέτρο πιθανόν να συμπεριληφθεί στον νέο νόμο, που αφορά τη χορήγηση υπηκοότητας και εξετάζεται σε αυτή τη φάση από την ιταλική γερουσία. Ο Ρέντσι, δε, φέρεται να παρουσίασε το σχέδιο χθες βράδυ στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με τον οποίο δείπνησε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Πρακτικά, όσοι Βρετανοί σπουδάζουν στην Ιταλία και το επιθυμούν, θα μπορούν πρώτα να εγγραφούν στα μητρώα του δήμου της πόλης, στην οποία φοιτούν και ακολούθως, εφόσον φυσικά ο νόμος ψηφισθεί, να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της ιταλικής υπηκοότητας.

«Πρέπει να δώσουμε μια ευρωπαϊκή απάντηση στους Βρετανούς νέους της γενιάς του Εrasmus» σχολίασε σχετικά ο Σάντρο Γκότζι, υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης Ρέντσι, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα.