ΕΛΛAΔΑ

Σε πλήρη λειτουργία η νέα πεζογέφυρα στον Σταθμό Λαρίσης (photos)

Σε πλήρη λειτουργία η νέα πεζογέφυρα στον Σταθμό Λαρίσης (photos)  - Κεντρική Εικόνα

Τη νέα πεζογέφυρα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών η οποία δόθηκε σε κυκλοφορία τον Αύγουστο 2017, επισκέφθηκε προ διημέρου ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας. 

Το έργο το οποίο διαθέτει και έναν σύγχρονο ανελκυστήρα που άρχισε να λειτουργεί προχθές,.ολοκληρώθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία, προάγοντας την ασφάλεια, την άνεση και το καλύτερο επίπεδο ζωής για τους εκατοντάδες διαβάτες που την χρησιμοποιούν καθημερινά.  

Ο κ. Βούρδας ζήτησε από την Διοίκηση και το προσωπικό της ΕΡΓΟΣΕ να εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα των άμεσων σιδηροδρομικών έργων που έχουν προγραμματιστεί  για την πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του έτους. Από τα έργα αυτά, ιδιαιτέρως σημειώνονται:(α) Η παράδοση σε κυκλοφορία ολόκληρου του διαδρόμου "Πειραιάς-Σταθμός Αθηνών"  με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή (το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2017).

(β) Η δημοπράτηση της Β’ Φάσης εκσυγχρονισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών που θα παραδώσει ένα υπερσύχρονο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο της πόλης, συνδεδεμένου υπογείως με τον Σταθμό του Μετρό "Σταθμός Λαρίσης". Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017. 

(γ) Η δημοπράτηση του νέου υπογειοποιημένου τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου "Σταθμός Αθηνών-τρεις Γέφυρες" που θα αναβαθμίσει όλη την συνοικία των Σεπολίων, προσφέροντας συγχρόνως την απαιτούμενη χωρητικότητα για όλο το πλέγμα καθημερινών σιδηροδρομικών κινήσεων (υπεραστικά και προαστιακά τρένα). Η δημοπράτηση και αυτού του έργου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2017.