ΕΛΛAΔΑ

Ίδρυμα Γερμανικών Ταμιευτηρίων-Ελλάδα. Συνεργασία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας

Ίδρυμα Γερμανικών Ταμιευτηρίων-Ελλάδα. Συνεργασία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας - Κεντρική Εικόνα

Τη βούλησή του να συνεργαστεί με την Ελλάδα, μέσω της παροχής τεχνογνωσίας, εκφράζει το Ίδρυμα των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία.

Tο επόμενο διάστημα, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) θα συζητήσει την προοπτική συγκρότησης ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος των Γερμανικών Ταμιευτηρίων για τη Διεθνή Συνεργασία (Sparkassenstiftung fur der internationale Kooperation), Niclaus Bergmann, συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον οποίο ενημέρωσε για το μοντέλο λειτουργίας των ταμιευτηρίων (Sparkassen) στη Γερμανία και τις δράσεις τους για τη χρηματοδότηση μικρών επιχειρήσεων, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση για συνεργασία μέσω της παροχής τεχνογνωσίας στη χώρα μας.

Την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συστήματος χρηματοπιστωτικών εργαλείων, στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με δεδομένο το μεγάλο κενό στη χρηματοδότηση, τόσο των μικρών επιχειρήσεων, όσο και της τοπικής ανάπτυξης, υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την πρόθεσή του να εισηγηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής τη σύσταση ομάδας εργασίας, με σκοπό τη συγκεκριμενοποίηση της μορφής και του περιεχομένου της συνεργασίας με τα Γερμανικά Ταμιευτήρια.