ΕΛΛAΔΑ

Η έλλειψη... κουπαστής σε γνωστό ξενοδοχείο, του κόστισε 30.000 € σε αποζημίωση

Η έλλειψη... κουπαστής σε γνωστό ξενοδοχείο, του κόστισε 30.000 € σε αποζημίωση  - Κεντρική Εικόνα

Αποζημίωση 30.000 λιρών διεκδίκησε και πήρε, έπειτα από δικαστική απόφαση, βρετανίδα τουρίστρια, εξαιτίας ατυχήματος που είχε σε ξενοδοχείο της Σαντορίνης.

Η 60χρονη συνταξιούχος Carole Peters, η οποία έκανε διακοπές 2 εβδομάδων με τον σύζυγό της μέσω πακέτου της TUI, κατά τη διαμονή της στο ξενοδοχείο, έπεσε απο τις σκάλες με αποτέλεσμα να τραυματισθεί στο κεφάλι και να σπάσει το δεξί χέρι.

Ενώ ο δικαστής της αναγνώρισε το 25% της ευθύνης για το ατύχημα λόγω απροσεξίας, βασικός λόγος της πτώσης ήταν ότι, σε παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, δεν υπήρχε η κατάλληλη υποδομή στις σκάλες του ξενοδοχείου για να πιαστεί από τη δεξιά πλευρά των σκαλοπατιών.

Έτσι, επιβλήθηκε στην TUI UK υποχρέωση αποζημίωσης ύψους 33.750 λιρών για βλάβη στην κ. Peters. 

Ο δικαστής απέρριψε τους ισχυρισμούς του ξενοδοχείου ότι η τουρίστρια ήταν μεθυσμένη και ότι φορούσε περίεργα παπούτσια όταν έπεσε από τις σκάλες, δικαιώνοντας τον ισχυρισμό της ίδιας ότι φορούσε σανδάλια και δεν είχε καταναλώσει ούτε μια σταγόνα αλκοόλ.

Η βρετανίδα διέψευσε επίσης ότι το προηγούμενο βράδυ είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ενώ διασκέδαζε.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου, από την πλευρά της, ισχυρίσθηκε ότι 30 από τις φωτογραφίες διακοπών της την έδειχναν σε καταστάσεις όπου είχε καταναλωθεί αλκοόλ και ο σύζυγός της, Kim Peters, φωτογραφήθηκε φορώντας μπλουζάκι με το λογότυπο «Beer Disposal Team».

Ο δικαστής αποφάνθηκε ωστόσο ότι ούτε η ίδια, ούτε ο σύζυγός της είχαν καταναλώσει αλκοόλ το βράδυ του ατυχήματος. 

Εκτός από τον τραυματισμό της, η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως διαταραχή μετατραυματικού στρες.