ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εκατό χιλιάδες δολάρια σε βραβεία, επισφράγισαν τη συνεργασία του egg με την Ελληνική Πρωτοβουλία

Εκατό χιλιάδες δολάρια σε βραβεία, επισφράγισαν τη συνεργασία του egg με την Ελληνική Πρωτοβουλία - Κεντρική Εικόνα

Με τη βράβευση τριών καινοτόμων ομάδων από τους τρεις κύκλους του προγράμματος egg, επισφραγίσθηκε η συνεργασία του egg με την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI), η οποία προσέφερε το ποσό των 100.000 δολαρίων, στο πλαίσιο του 1ου διαγωνισμού καινοτομίας.

Το πρόγραμμα egg έδωσε τη δυνατότητα σ’ όλες τις επιχειρήσεις - και από τους τρεις ετήσιους κύκλους επώασης - να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, διεκδικώντας ένα από τα μεγαλύτερα βραβεία που έχουν δοθεί ποτέ στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, από πλευράς ύψους χρηματικού βραβείου.

Τα βραβεία των μεγάλων νικητών που αναδείχθηκαν, στο πλαίσιο του διαγωνισμού, είναι:

1ο βραβείο αξίας 55.000 δολαρίων στην εταιρεία Advantis Medical Imaging για την προηγμένη μεθοδολογία επεξεργασίας εικόνων μαγνητικής τομογραφίας που έχει αναπτύξει.

2ο βραβείο αξίας 35.000 δολαρίων στην εταιρεία Vesselbot για την καινοτόμο πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας.

3ο βραβείο αξίας 10.000 δολαρίων στην εταιρεία Owiwi για τα προγράμματα αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού για οργανισμούς και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα χρηματικά βραβεία που έχουν απονεμηθεί, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, στη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα και η επιλογή των νικητών έγινε με βασικά κριτήρια το υποσχόμενο όραμά τους, το βιώσιμο στρατηγικό τους πλάνο και τον ιδιαίτερα υψηλό επαγγελματισμό τους. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου, τόνισε ότι «ο Διαγωνισμός egg-THI επιβραβεύει όχι μόνο την καινοτομία αλλά και τη σκληρή εργασία, τη συνεχή προσπάθεια και επιμονή και την προσήλωση σε υψηλούς στόχους. Επιδίωξή μας, μέσω του egg και με τη στήριξη πρωτοβουλιών όπως το THI, είναι να δημιουργούμε τις συνθήκες που θα αναδείξουν την αριστεία και θα ενισχύσουν την πρόσβαση σε μια αξιοκρατική κοινωνία και οικονομία. Θα ήθελα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στα παιδιά που σήμερα βραβεύονται και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς καθώς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Προγράμματός μας και ένα φωτεινό παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο Βασίλειος Μακιός, γενικός διευθυντής Corallia, ανέφερε: «Σήμερα το Πρόγραμμα egg και το The Hellenic Initiative επιβράβευσαν τις νεοφυείς επιχειρήσεις που με τη θέλησή τους και την προσήλωσή τους στην αριστεία κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να διακριθούν. Το Πρόγραμμα egg, χάρη στην αγαστή συνεργασία των συντελεστών του και των συνοδοιπόρων-υποστηρικτών του, όπως το The Hellenic Initiative, συνεχίζει να συμβάλλει στην αλλαγή του επιχειρηματικού τοπίου, στηρίζοντας εμπράκτως τα νέα δημιουργικά μυαλά της χώρα μας».

Εκ μέρους του The Hellenic Initiative, ο Διευθυντής Προγραμμάτων του, Μιχάλης Πρίντζος, δήλωσε:«Η υποστήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δραστηριότητάς μας. Η συνεργασία μας με τη Eurobank και το Coralia διευρύνεται καθώς μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο: να ενδυναμώσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα και να βοηθήσουμε ταλαντούχους νέους να μείνουν και να διακριθούν στην Ελλάδα, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή. Θέλουμε να δώσουμε ένα θετικό μήνυμα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και καλώντας ακόμα περισσότερους νέους να μοιραστούν το όραμά τους».