ΕΛΛAΔΑ

Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη - Κεντρική Εικόνα

Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης ξαναμπαίνει η πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στις αρχές του 2015.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» την περασμένη Παρασκευή τη δικογραφία ανέλαβε νέος ανακριτής. Πρόκειται για την τρίτη φορά που η δικογραφία αλλάζει χέρια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, αποκαλύπτει στην εφημερίδα, πως δεν αποκλείει το γεγονός να ασκηθούν νέες διώξεις στους φοιτητές που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος του Βαγγέλη, αυξάνοντας το μυστήριο που καλύπτει από την πρώτη στιγμή τα όσα γίνονταν στην Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

«Η υπόθεση έχει ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουν διαλευκανθεί όλες οι πτυχές της. Εκτίμησή μου είναι ότι θα ασκηθούν διώξεις και για άλλα αδικήματα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά ως τώρα. Μιλάμε για μια τεράστια δικογραφία. Υπάρχουν σημεία στη δικογραφία που μπορεί να οδηγήσουν την κύρια ανάκριση και προς άλλες κατευθύνσεις», σημειώνει ο Δ. Μπούκας.

Ο νέος ανακριτής που ανάλαβε την υπόθεση καλείται να διαβάσει από την αρχή την ογκωδέστατη δικογραφία και να ρίξει φως στα σημεία που έχουν μείνει ανεξερεύνητα.

Μπορεί η δικογραφία να είναι ενιαία όμως στην ουσία διακρίνεται σε δύο μέρη με το πρώτο να αφορά τον εκφοβισμό του φοιτητή, για τον οποίο κατηγορούνται επτά συν φοιτητές του και το δεύτερο αφορά στην ασκηθείσα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση «εν τοις πράγμασι».

Η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του.