ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανερχόμενο σούπερ μάρκετ «απέδρασε» από την Αττική - Πού ξεκίνησε η επέκτασή του

Ποια αγαθά «εκτόξευσαν» φέτος τον Ιούλιο το εμπορικό έλλειμμα - Κεντρική Εικόνα

Πριν από δύο ακριβώς μήνες εγκαινίασε το δεύτερο κατάστημά της στην Χώρα της Άνδρου (περιοχή Ανεμόμυλοι) και το 54ο στο σύνολο. Κια σύμφωνα με τα σχέδια των επικεφαλής της, η ανερχόμενη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Αττικής σύντομα θα έχει "αποδράσει" από το λεκανοπέδιο και σε πολλές άλλες περιοχές όπου υπάρχει ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στο λιανικό εμποριο. 

Τα περί επέκτασής της εκτός Αττικής, η Προμηθευτική Τροφίμων τα είχε εξαγγείλει από τον περασμένο Μάιο, με τη διοίκηση της αλυσίδας να βάζει πλώρη για τις Κυκλάδες, ενώ παράλληλα εντός του Λεκανοπεδίου δρομολογεί φέτος τη λειτουργία πέντε νέων σημείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ανάπτυξης δικτύου της αλυσίδας, το τελευταίο τρίμηνο εγκαινιάστηκαν νέα καταστήματα στην περιοχή του Γαλατσίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο Κέντρο της Αθήνας (Μοναστηράκι), ενώ τον Σεπτέμβριο θα εγκαινιαστεί ακόμα ένα κατάστημα στο Γαλάτσι. Με βάση τους συντηρητικούς υπολογισμούς της αλυσίδας, το ύψος των επενδύσεων αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

To νέο κατάστημα στην Άνδρο

Ο Θάνος Κωστάκης, Marketing, Communication & e-Commerce Manager της εταιρείας, έχει δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «μέσα στο 2017, ευελπιστούμε πως θα ξεπεράσουμε τα 55 καταστήματα».

Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε και την «έξοδο» της αλυσίδας από τα όρια της Αττικής, τονίζοντας ότι «σύντομα σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την επέκτασή μας και εκτός των ορίων της Αττικής και να ανοιχτούμε με σταθερά και προσεκτικά βήματα στις Κυκλάδες».

Όσον αφορά την εμπορική πολιτική της αλυσίδας, παραμένει επιθετική μέσω έντονων προωθητικών ενεργειών, ενώ σημαντική θέση στον σχεδιασμό κατέχει και η κατηγορία των κωδικών ιδιωτικής ετικέτας, η οποία συμμετέχει σε ποσοστό 11% στον συνολικό τζίρο.

Σε επίπεδο μεγεθών, η εταιρεία εμφανίζει στη φετινή χρήση (σ.σ.: η οποία ολοκληρώθηκε 30 Ιουνίου) ανάπτυξη της τάξεως του 8,5%, με τα έσοδα να διαμορφώνονται στο εταιρικό οκτάμηνο (07/16-02/17) στα 76,7 εκατ. ευρώ έναντι 70,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι (07/15-02/16) διατηρώντας ταυτόχρονα κερδοφόρα τροχιά. Υπενθυμίζεται ότι για τη χρήση που έληξε 30 Ιουνίου 2016 ο τζίρος ανήλθε σε 110 εκατ. ευρώ και τα προ φόρων κέρδη σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Προμηθευτική Τροφίμων αριθμεί πλέον 54 σημεία και απασχολεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους.