ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Με ποιους έκανε... deal η Lidl για να γεμίσει τα ράφια της με ροδάκινα και αχλαδόμηλα

Σφοδρά πυρά στη Lidl για «αντιπεριβαλλοντική πολιτική»: Πλαστική συσκευασία ανά 2 κρεμμύδια! (photo) - Κεντρική Εικόνα

Μια σημαντική συνεργασία έχει κάνει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl Hellas προκειμένου να διαθέτει στους πελάτες της εξαιρετικής ποιότητας φρούτα. Χτίζοντας τη φιλοσοφία της εμπιστοσύνης και προώθησης εγχώριων προϊόντων, εδώ και τέσσερα χρόνια συνεργάζεται με την ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Κοζάνης από την οποία προμηθεύεται ροδάκινα, νεκταρίνια και όλη την ποσότητα παραγωγής τους σε αχλαδόμηλα Nashi. 

Η συνεργασία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και πλέον η ΑΣΕΠΟΠ Κοζάνης είναι στρατηγικός συνεργάτης της Lidl. Μέσω της συνεργασίας, διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα τις 3κιλες συσκευασίες σε ροδάκινα και νεκταρίνια. Πέρσι διακίνησε πάνω από 1.100 τόνους με την ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού.

Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν σε όλα τα καταστήματα της  Lidl τα εξαιρετικά φρούτα με την επωνυμία Velvita. Τα φρούτα παράγονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και τηρούν όλους τους απαραίτητους ελέγχους και κανόνες υγιεινής.

Τις  εγκαταστάσεις της ΑΣΕΠΟΠ επισκέφτηκε η εταιρία πρόσφατα με ομάδα εκπροσώπων των ΜΜΕ όπου είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της συγκομιδής, του ελέγχου της ποιότητας των ροδάκινων, την διαδικασία παραλαβής στο εργοστάσιο αλλά και την συσκευασία τους. Είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους παραγωγούς αλλά και τα στελέχη του συνεταιρισμού.

Τα φρούτα αποτελούν το βασικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής μας, γι΄αυτό και η LIDL θέλει να προσφέρει στον καταναλωτή προϊόντα υψηλής γευστικής και ποιοτικής αξίας αντάξια των δικών του απαιτήσεων. 

Ποιος είναι ο ΑΣΕΠΟΠ

Ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Κοζάνης με κύριο προϊόν το ροδάκινο. αποτελεί έναν υγιή συνεταιρισμό και έναν σημαντικό μοχλό οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή του Βελβεντού Κοζάνης, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Αριθμεί περίπου 400 παραγωγούς ενεργά μέλη που καλλιεργούν σήμερα περίπου 6.500 στρέμματα.

Έχει καταφέρει να είναι γνωστός και εκτός των συνόρων, χάρη στα άριστα ποιοτικά προϊόντα που παράγει και όλες τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζει.

Τα προϊόντα του βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ πραγματοποιεί και σημαντικές εξαγωγές σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με κύρια αγορά αυτή της Ρωσίας. Ο συνολικός όγκος εξαγωγών ξεπερνάει τα 3.250.000 κιλά.

Το ποσοστό εξαγωγών αγγίζει το 40% των συνολικών πωλήσεων.

Ο Συνεταιρισμός είναι πιστοποιημένος κατά ISO, HACCP, GLOBALGAP KAI EUREPGAP.

Στον ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ εφαρμόζεται από το 2002 σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης κατά AGRO 2.1 2.2.

Η σημασία της τόσο για τον παραγωγό, όσο και για τον καταναλωτή είναι κρίσιμη, καθώς διασφαλίζει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, κάτι που αποτελεί κύριο μέλημα του συνεταιρισμού.

.