ΠΡΟΣΩΠΑ

Μάνος Σπανός: Ο Έλληνας «διεθνής» παίκτης της Pepsico

Μάνος Σπανός: Ο Έλληνας «διεθνής» παίκτης της Pepsico - Κεντρική Εικόνα

Μια πάρα πολύ υψηλή και σημαντική θέση στο παγκόσμιο πλέον στερέωμα της Pepsico ανέλαβε ένας συμπατριώτης μας. Ο λόγος για τον Μάνο Σπανό ο οποίος εντός του Αυγούστου ανέλαβε χρέη Vice President, Brand Marketing Flavor Brands, New Sparkling & Energy Drinks με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Πρόκειται για παγκόσμιου βεληνεκούς θέση καθώς είναι πλέον υπεύθυνος για τη δημιουργία και την υλοποίηση της παγκόσμιας Brand & Communication στρατηγικής για το σύνολο των αναψυκτικών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Mountain Dew, 7UP, Mirinda και Izze, καθώς και αυτών που ανήκουν
στην κατηγορία των Energy Drinks (Adrenaline Rush, Amp, Sting και το συνεργαζόμενο Rockstar).

Mεταξύ άλλων θα διαμορφώνει την παγκόσμια στρατηγική content γι’ αυτά τα brands, ενώ άμεσος προϊστάμενος του UA είναι ο Global Beverage Group President της PepsiCo. Ανήκει στο δυναμικό της PepsiCo από το 2008, όταν εντάχθηκε στην PepsiCo- ΙVI στην Ελλάδα σαν Marketing & Trade Marketing Director. To 2010 ανέλαβε τη θέση του Marketing & Trade Marketing Director της PepsiCo για την περιφέρεια των Ανατολικών Βαλκανίων (East Balkans Region), ενώ το 2012 μετακινήθηκε στη Νέα Υόρκη, όπου σταδιακά ανέλαβε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εταιρεία.

Η τοποθέτηση του είναι η δεύτερη πολύ σημαντική καθώς εδώ και καιρό έχει προηγηθεί η ανάδειξη της Αναστασίας Μακαριγάκη σε ένα πολύ σημαντικό στέλεχος για ολόκληρη την νοτιοανατολική Ευρώπη σε θέματα HR και ευρύτερης διοικητικής οργάνωσης. Κάπως έτσι αποδεικνύεται πως η Pepsico επενδύει σημαντικά στα στελέχη από τη χώρα μας και τα προωθεί - λόγω ικανότητας τους βεβαβίως - σε σημαντικές παγκόσμιες θέσεις.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

.