ΕΛΛAΔΑ

H ανακοίνωση της Νίκας για την απώλεια του ιδρυτή της Π. Νίκα

H ανακοίνωση της Νίκας για την απώλεια του ιδρυτή της Π. Νίκα - Κεντρική Εικόνα

Έφυγε χθες από τη ζωή ο ιδρυτής της γνωστής αλλαντοβιομηχανίας "Nikas", Παναγιώτης Νίκας.

Ο επιχειρηματίας είχε γεννηθεί το 1932 στη Λακωνία και ίδρυσε την εταιρεία "Nikas" το 1966 "με αφετηρία το όραμα ενός ανθρώπου, για δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια" όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αλλαντοβιομηχανίας. Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβριο του 2003 η εταιρεία πέρασε στον έλεγχο της GCI Food Enterprises Limited, θυγατρικής της Global Finance. 

Η εξόδιος ακολουθία του Παναγιώτη Νίκα θα τελεστεί αύριο Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, στο ιερό παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη.

Η ανακοίνωση της Νίκας 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Νίκας αναφέρει τα εξής: Η Διοίκηση της εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ καθώς και οι εργαζόμενοι της εταιρείας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιδρυτή της ιστορικής εταιρείας Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 03/09/2017, σε ηλικία 85 ετών. 

Ο Παναγιώτης Νίκας γεννήθηκε στη Λακωνία το 1932 και με όραμα τη δημιουργία ξεχωριστών αλλαντικών που βασίζονταν στην καλή ποιότητα και στην υψηλή ασφάλεια, το 1966 ίδρυσε την εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ. Η εταιρεία για περισσότερα από 50 χρόνια, εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει γευστικά, ποιοτικά και καινοτόμα προϊόντα.

Η εταιρεία εις μνήμην του ιδρυτή της εταιρείας, Παναγιώτη Νίκα θα προχωρήσει στη δωρεά του ποσού 3.000 Ευρώ για την ενίσχυση των σκοπών του "Χαμόγελου του Παιδιού".