ΕΛΛAΔΑ

Ποια διόδια... αναβάλλονται λόγω επίσκεψης Τσίπρα στην Εγνατία Οδό

Ποια διόδια... αναβάλλονται λόγω επίσκεψης Τσίπρα στην Εγνατία Οδό - Κεντρική Εικόνα

Η παραχώρηση της Εγνατίας Οδού σε ιδιώτες αποτελεί μία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υπέγραψε η Ελλάδα. Απόρροια αυτής της δέσμευσης και της διαδικασίας παραχώρησης του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου, είναι οι σταθμοί διοδίων που ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλον...

Οι τέσσερις σταθμοί που προστέθηκαν στους υπάρχοντες, μεταξύ αυτών και του Δροσοχωρίου, καθυστερούν να τεθούν σε λειτουργία κι αυτό γιατί εκκρεμεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη!

Και η καθυστέρηση φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τόσο στα Γιάννινα, την Τρίτη για τα εγκαίνια της Ιόνιας όσο και στην Καβάλα την επομένη για την συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του και την υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την σιδηροδρομική Εγνατία!

Η λειτουργία των σταθμών διοδίων, παραμονές της πρωθυπουργικής επίσκεψης, σε δύο περιοχές όπου οι αντιδράσεις είναι έντονες, θα επισκίαζαν τους πανηγυρικούς τόνους που προσδίδει σε αυτές το κυβερνητικό επιτελείο!

Ο μποναμάς των διοδίων λοιπόν θα έρθει μετά τις φιέστες ενώ η λειτουργία των ηλεκτρονικών παραπέμπεται για τα τέλη του 2018.

Στο ζήτημα της ελάφρυνσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, καθώς και των μόνιμων κατοίκων των περιοχών πέριξ της Εγνατίας που υπάρχουν διόδια, δεν υπάρχει ακόμη εξέλιξη.Ποια