ΕΛΛAΔΑ

25 χρόνια προσφοράς συμπλήρωσε ο σύλλογος «Ελπίδα» που ίδρυσε η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη

25 χρόνια προσφοράς συμπλήρωσε ο σύλλογος «Ελπίδα» που ίδρυσε η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη - Κεντρική Εικόνα

Ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, ελπίδας και αλληλεγγύης έστειλε σήμερα ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και η πρόεδρός του κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων δράσης και προσφοράς του. Ένα μήνυμα με παραλήπτες τους εκατοντάδες μικρούς ήρωες της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και τις οικογένειές τους, τους χιλιάδες φίλους και συνοδοιπόρους του Συλλόγου, όλους όσοι στήριξαν και στηρίζουν το έργο του, όλους όσοι δηλώνουν μέσω της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το ζωντανό «παρών» στη μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.
 
Ο σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» ιδρύθηκε το 1990 με στόχο να βοηθήσει με όλα τα μέσα τα παιδιά με καρκίνο και να προασπίσει και να προαγάγει με κάθε τρόπο την ιδέα ότι τα καρκινοπαθή παιδιά χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και στήριξη εντός του δημόσιου συστήματος υγείας ευαισθητοποιώντας και την ελληνική κοινωνία γύρω από το ζήτημα αυτό.
 
Για να τιμηθεί ο σύλλογος και οι άοκνες  προσπάθειες των μελών του, καθώς και της επικεφαλής Μαριάννας Βαρδινογιάννη που ήταν η εμπνευστής και δημιουργός του, διοργανώθηκε στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» επετειακή εκδήλωση, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
 
Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού το παρόν έδωσε ο υπουργός Επικρατείας, κ. Αλέκος Φλαμπουράρης μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ενώ στο Παίδων βρέθηκε και πλήθος άλλων σημαντικών προσώπων της πολιτικής σκηνής, όπως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κυρία Φώφη Γεννηματά, ο πρόεδρος των Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, η κυρία Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και πολλοί άλλοι. Παρούσες, επίσης και οι πρώτες κυρίες της Κύπρου και της Αλβανίας και ο αγγελιοφόρος της Ελπίδας, κ. Σάκης Ρουβάς.