ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Στα χέρια του Πάνου Γερμανού η Avis

Στα χέρια του Πάνου Γερμανού η Avis - Κεντρική Εικόνα

Την πώληση του 100% των μετοχών της θυγατρικής της "Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία" ("Olympic") ενέκρινε η Τράπεζα Πειραιώς.  Να σημειωθεί ότι η θυγατρική της κατέχει το master franchise της Avis Rent a Car, Budget Rent a Car και Payless για όλη την Ελλάδα, σε κοινοπρακτικό σχήμα των εταιρειών "Olympia Group SA" και "Virtus International Partners LP", υπό τον όρο της οριστικοποίησης  της σχετικής σύμβασης, η οποία έχει ήδη επί της ουσίας συμφωνηθεί. Η ολοκλήρωση της Συναλλαγής υπόκειται σε σχετικές κανονιστικές και λοιπές εγκρίσεις, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Να υπενθυμιστεί ότι η ελληνική Avis είναι κατά 94% θυγατρική εταιρεία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και ως συνέπεια η μεταβίβασή της υπόκειται στις εγκρίσεις του TXΣ.

Το τίμημα για τη Συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στο ποσό των 80,6 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί σε εταιρική αξία 318,1 εκατ. ευρώ για την Olympic και θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Η Συναλλαγή αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Τράπεζας Πειραιώς στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης, όπως αυτό έχει συμφωνηθεί με τηΓενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνιστά ουδέτερη κεφαλαιακά πράξη για την Τράπεζα.

Ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος με πολυσχιδή δραστηριότητα που περιλαμβάνει  μια σειρά εταιρειών στην ελληνική αγορά, όπως τα Public, τις Sunlight και Westnet,  τις Softone και Metis, καθώς και την Play (εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Πολωνίας), την Aasa, εταιρεία χορήγησης καταναλωτικών δανείων (στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης), και την Tollerton Investments στην Κύπρο.

H Virtus International Partners LP είναι διαχειριστής του "Virtus South European Fund", που επιδιώκει επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Η Citigroup  Global Markets Ltd ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι δικηγορικές εταιρείες "Ποταμίτης Βεκρής Law Firm" και  "Norton Rose Fulbright"  ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή.

Πηγή emea.gr