ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Κουτσούμπα: Επιδίωξη οι αλλαγές με την ευρύτερη συναίνεση

Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Κουτσούμπα: Επιδίωξη οι αλλαγές με την ευρύτερη συναίνεση - Κεντρική Εικόνα

«Επιδιώκουμε οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να στηρίζονται στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις» είναι το μήνυμα και η θέση του Αλέξη Τσίπρα, στον κύκλο επαφών που ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης από την κατ' ιδίαν συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Υποδεχόμενος τον κ. Κουτσούμπα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο γγ του ΚΚΕ είπε: «Γενικότερα ο λαός μας στενάζει στα γκισέ της εφορίας και ειδικά αυτή την περίοδο. Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Γι αυτά θα ‘πρεπε να συζητάμε».

«Και γι αυτά θα συζητήσουμε, ό,τι θέλεις θα συζητήσουμε» του είπε ο κ. Τσίπρας. «Και ειδικά γι αυτά και δευτερευόντως για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα» συνέχισε ο κ. Κουτσούμπας, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει: «Εντάξει, αλλά υπάρχει μια συζήτηση η οποία έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για ώριμες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, στο Σύνταγμα. Αλλά όλα αυτά απαιτούν και διάλογο, χωρίς αιφνιδιασμούς, αλλά και συναινέσεις, όπου μπορούν να υπάρξουν, δεν είναι πάντοτε εύκολο αυτό. Αλλά η κουβέντα μας θα είναι για όλα, και για τα άλλα και γι αυτό».

«Πρέπει να υπάρχει βάση για συναίνεση και δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται τέτοιο φως στον ορίζοντα» είπε ο κ. Κουτσούμπας, με τον πρωθυπουργό να τονίζει: «Θα το προσπαθήσουμε και θα δούμε».

Μετά την έναρξη της συνάντησης με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Επιδιώκουμε οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα να στηρίζονται στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».