ΑΓΟΡΕΣ

Σ. Λαζαρίδης: Παρόμοιο με το 2012 του Grexit το επενδυτικό ενδιαφέρον στη Ν. Υόρκη

Λαζαρίδης-Χ.Α.: Κεφάλαια 52 δισ. «σήκωσε» το 2012-2016 η ελληνική κεφαλαιαγορά - Κεντρική Εικόνα

Το ενδιαφέρον για το φετινό road show βρίσκεται στα επίπεδα του 2012, όταν βρίσκονταν στο αποκορύφωμά του το story του Grexit, σύμφωνα με τον CEO των Ελληνικών Χρηματιστηρίων. Το θετικό μήνυμα, η μεταβλητότητα και οι contrarians.

Το βασικότερο ζήτημα για την Ελλάδα είναι το πώς θα προσελκύσει επενδύσεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον οργανώνουμε το ετήσιο road show, δήλωσε στο Bloomberg ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Χρηματιστηρίων ΕΧΑΕ +0,85% κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης, ερωτηθείς για το αν στο roadshow υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα, απάντησε πως «τα νούμερα που βλέπουμε τώρα είναι παρόμοια με αυτά του 2012, όταν το Grexit story βρίσκονταν στο πιο 'καυτό' σημείο του. Από την άλλη πλευρά, όταν βλέπεις τεράστια συμμετοχή τότε πρέπει να αναμένεις «γύρισμα» στο χρηματιστήριο. Όταν βλέπεις χαμηλή συμμετοχή τότε οι contrarians είναι πολύ πιο επιτυχημένοι. Άρα, μπορεί να είναι θετικό μήνυμα το γεγονός ότι δεν έχουμε τη συμμετοχή που είχαμε πέρυσι».

Ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε επίσης πως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε αυξημένη μεταβλητότητα στην ελληνική αγορά, «αν και είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχοντας το «ιστορικό» του Grexit τα τελευταία χρόνια».

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, καθώς η ελληνική αγορά καθοδηγείται κυρίως από ξένους επενδυτές, «η μεταβλητότητα είναι ιδιαίτερα υψηλή διότι όλος ο κόσμος αγωνιά για το τι θα συμβεί», αναφορικά με το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον κ. Λαζαρίδη, «η κατάσταση μετά το θάνατο της Τζο Κοξ έχει αλλάξει και το κλίμα έχει αλλάξει, και βλέπω περιορισμό της μεταβλητότητας στις αγορές, που σημαίνει ότι οι προσδοκίες τους είναι διαφορετικές από αυτές που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα».