ΕΥ ΖΗΝ

«Πέτρας Πολιτισμός»: Οι φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ανωγείων

Τέταρτη στην Ευρώπη η Ελλάδα σε ένα κλάδο που θα έπρεπε να 'ναι μακράν...πρώτη - Κεντρική Εικόνα

«Μη χαμηλώνεις τα φτερά…» είναι ο τίτλος αλλά και το μήνυμα των φετινών εκδηλώσεων του Δήμου Ανωγείων «Πέτρας Πολιτισμός», οι οποίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν φεστιβάλ κατά του ρατσισμού και του φασισμού.

«Μη χαμηλώνεις τα φτερά, κόντρα στην μπόρα πέτα.. Πέτρα να κάμεις τη καρδιά και πιάσου από τη πέτρα...» αναφέρει η μαντινάδα πάνω στην οποία στηρίχτηκε ο τίτλος των εκδηλώσεων για το 2017, που περιλαμβάνουν μουσικές παραστάσεις, συναυλίες, ομιλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και αγώνες σκακιού.

«Το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 5 Αυγούστου, περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και κορυφώνονται με τις εκδηλώσεις μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων, από τους Ναζί στις 13 Αυγούστου 1944, τις οποίες φέτος θα τιμήσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος», αναφέρει ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης. «Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "Πέτρας Πολιτισμός" φέτος έχουν τον γενικό τίτλο "Μη χαμηλώνεις τα φτερά" και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους Ανωγείων και Σεισάρχων, το Φεστιβάλ Κιθάρας Ανωγείων, τον Σκακιστικό Σύλλογο, τους Ανωγειανέους, τον Αετό Ανωγείων και το Κέντρο Γνώσης της ενορίας του Αγίου Γεωργίου», προσθέτει ο κ. Καλλέργης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα Ανώγεια του πολιτισμού και των αγώνων για δημοκρατία και ελευθερία φέτος ανοίγουν τα φτερά τους και συναντώνται με την Εθνική Λυρική Σκηνή, εγκαινιάζοντας μία τιμητική συνεργασία με μεγάλες προοπτικές, ενώ αναδεικνύουν πανανθρώπινες και παραδοσιακές αξίες, όπως η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, και η αντίσταση στον φασισμό και τον ρατσισμό με τη διοργάνωση του φεστιβάλ «ΧαΪμαλίνα».