ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος καλοκαιριού τα αναπτυξιακά πλάνα για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τέλος καλοκαιριού τα αναπτυξιακά πλάνα για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια  - Κεντρική Εικόνα

Στο τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των μελετών για την ανάπτυξη ενός εκάστου από τους 14 περιφερειακούς αερολιμένες, που παραχωρήθηκαν από το ελληνικό κράτος στην κοινοπραξία Fraport-Slentel.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης γνωριμίας που είχαν με τους δημοσιογράφους, οι επικεφαλής της κοινοπραξίας έκαναν λόγο για «επένδυση που θα φέρει όφελος στην ελληνική οικονομία, επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και νέες θέσεις εργασίας». Τόνισαν ότι το τίμημα θα ανέλθει σε 1,234 δισ. ευρώ για το σύνολο των 40 ετών και το όφελος για την Ελλάδα θα είναι μακροπρόθεσμο.

Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport AG, Στέφαν Σούλτε, σημείωσε ότι η ετήσια αύξηση που αναμένεται στην επιβατική κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, θα είναι της τάξεως του 3% ετησίως και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εδώ για ένα γρήγορο κέρδος. Έχουμε μακροπρόθεσμες συνεργασίες και πιστεύουμε στην προοπτική της χώρας και στο μέλλον της Ελλάδας». Ανέφερε, επίσης, ότι η κοινοπραξία έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για την υλοποίηση του σχεδίου και στα ταμεία της εταιρείας υπάρχουν ήδη 1,1 δισ. ευρώ μετρητά. Επανέλαβε, δε, ότι με την παραχώρηση των αεροδρομίων, η κοινοπραξία θα προβεί σε επενδύσεις ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ στα αεροδρόμια έως το 2020, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερες επενδύσεις.

Σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τους επικεφαλής της κοινοπραξίας, αναμένεται να απασχοληθούν περίπου 20.000 εργαζόμενοι, ενώ σχετικά με επικείμενες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια ο κ. Σούλτε σχολίασε πως το τέλος που είναι τώρα 12 ευρώ για επιβάτες εντός Σένγκεν και 22 ευρώ για επιβάτες εκτός, θα γίνει ενιαίο με ύψος 13 ευρώ, με το ποσοστό που πηγαίνει στα αεροδρόμια να μην ξεπερνά το 5% - ενώ με την ολοκλήρωση των επενδύσεων μπορεί το τέλος να αυξηθεί και στα 18 ευρώ.

Ο ίδιος, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρο πως το τέλος θα αυξηθεί, αφού όλα θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά έπειτα από τέσσερα χρόνια.