ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ώρα ανακοινώσεων για την Μαρινόπουλος;

Το «καμπανάκι» στον ισολογισμό του 2014 για την Μαρινόπουλος - Κεντρική Εικόνα

Aν και τα πάντα είναι εξαιρετικά ρευστά και η επίσημη ενημέρωση σχετικά με το θέμα είναι ανύπαρκτη, πληροφορίες θέλουν την Μαρινόπουλος να προχωρά ακόμη και μέσα στις επόμενες ώρες σε επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες, όμως, θα αφορούν (και θα απαντούν στα όσα ακούγονται) την οικονομική –και όχι μόνο- κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η αλυσίδα.

Θα πρέπει, όμως, να θεωρείται σχεδόν βέβαια πως δεν θα υπάρξει ενημέρωση για τα επόμενα βήματα της εταιρείας, που όπως έχει αναφέρει από χθες το economy365.gr μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και την αίτηση ένταξης σε επίσημο καθεστώς εξυγίανσης και προστασίας από τους πιστωτές ή και το ενδεχόμενο μεταβίβασης του ελέγχου και της διοίκησης της εταιρείας σε νέο επενδυτή, με επικρατέστερο υποψήφιο σε  μια τέτοια εξέλιξη φυσικά τον  Όμιλο Σκλαβενίτη.

Τις εξελίξεις θα καθορίσουν οι πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες -αν όχι μέσα στην ημέρα- μέχρι αύριο Πέμπτη αναμένεται να έχουν καταλήξει επίσης στις αποφάσεις, που θα δρομολογήσουν τα επόμενα βήματα της Μαρινόπουλος, που εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο 15νθήμερο.

Οι πιέσεις  που ασκούνται στην εταιρεία είναι ασφυκτικές καθώς η καθυστέρηση αποπληρωμής των προμηθευτών έχει οδηγήσει αρκετούς εξ αυτών στην πρακτική της έκδοσης διαταγών πληρωμής. Μάλιστα, η έντονη ανησυχία που έχει κορυφωθεί από χθες για την κατάληξη του dealμε την Σκλαβενίτης αλλά και την ίδια την επόμενη μέρα της Μαρινόπουλος στην ελληνική αγορά σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της περιόδου αποχής των δικηγόρων έχει οδηγήσει σε σημαντική αύξηση του αριθμού των προμηθευτών που έχουν δώσει εντολή να εκκινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως πληροφορίες θέλουν την Μαρινόπουλος, να έχει προχωρήσει στην εξόφληση των μισθών των εργαζομένων της, επιχειρώντας, μάλλον, να αποτρέψει το ενδεχόμενο να κληθεί να αντιμετωπίσει δυο «μέτωπα» ταυτόχρονα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 48 ώρες αγωνίας για το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου