ΔΙΕΘΝΗ

Spiegel: Οι γερμανικές Αρχές κατά των καρτέλ λαμβάνουν περισσότερα έγγραφα από την VW

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες - Κεντρική Εικόνα

Οι γερμανικές Αρχές κατά της σύστασης καρτέλ έλαβαν έγγραφα από την Volkswagen, με παραδείγματα πιθανής αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και της εταιρίας εξαρτημάτων για αυτοκίνητα Bosch, ανέφερε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel στη διαδικτυακή του έκδοση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι γερμανικές ρυθμιστικές Αρχές κατά των πρακτικών μονοπωλίου ερευνούν εάν οι VW, Porsche, Audi, BMW και η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, η Daimler, πραγματοποίησαν συναντήσεις με σκοπό να συνεννοηθούν για θέματα που αφορούν τους προμηθευτές, τις τιμές και τις προδιαγραφές σε βάρος των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.

Τα έγγραφα, που παρελήφθησαν αυτή την εβδομάδα, συνιστούν την έβδομη υποβολή εγγράφων για εικαζόμενες πρακτικές κατά του ανταγωνισμού που λαμβάνουν οι αρμόδιες Αρχές από τον Ιούνιο του 2016, ανέφερε το Der Spiegel.

Η Bosch φέρεται να βοήθησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να χαράξουν μια στρατηγική που τους επέτρεπε να περιορίσουν την κατανάλωση του AdBlue, ενός διαλύματος που ‘φιλτράρει’ τις εκπομπές ρύπων, ανέφερε το Der Spiegel στην ιστοσελίδα του.

Η Bosch δήλωσε: «Τα μόνα που γνωρίζουμε για το θέμα αυτό μέχρι στιγμής είναι όσα διαβάσαμε ή ακούσαμε στα μέσα ενημέρωσης. Δεν μας τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με αυτό από τις γερμανικές ή τις ευρωπαϊκές Αρχές κατά του μονοπωλίου. Καθώς δεν έχουμε λεπτομέρειες για τα θέματα υπό διερεύνηση, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε».

Οι συζητήσεις μεταξύ των προμηθευτών και των αυτοκινητοβιομηχανιών για το πώς να εφαρμόσουν νέες τεχνολογίες ή μέτρα κατά της ρύπανσης δεν είναι ασυνήθιστες ή παράνομες, εκτός κι αν οι συζητήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα με στόχο να φέρουν σε μειονεκτική θέση τους ανταγωνιστές.

Άτομο με γνώση της υπόθεσης δήλωσε στο Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η Daimler ήταν η πρώτη που ανέφερε το ζήτημα αυτό στις Αρχές κατά του καρτέλ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να της εξασφαλίσει ‘ασυλία’.