ΕΥ ΖΗΝ

Έξυπνο κόλπο του μάρκετινγκ η δημοπρασία με το δήθεν ρολόι του Πούτιν, λέει το Κρεμλίνο

Έξυπνο κόλπο του μάρκετινγκ η δημοπρασία με το δήθεν ρολόι του Πούτιν, λέει το Κρεμλίνο - Κεντρική Εικόνα

   

Η ιστορία με πανάκριβο ρολόι Patek Philippe Triple Complication το οποίο πούλησε χθες ο οίκος Monaco Legends σε δημοπρασία, ως ρολόι που ανήκε κάποτε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, έναντι 1.054.000 ευρώ, θεωρήθηκε μια καλή αγορά, για τον οίκο δημοπρασιών αλλά και για όλους τους γνώστες των δημοπρασιών.

Ωστόσο η πώληση αυτή δεν άφησε αδιάφορο το Κρεμλίνο, το οποίο κατηγόρησε έμμεσα, αλλά με τρόπο εκλεπτυσμένο και σαρκαστικό τον οίκο δημοπρασιών για απάτη.

«Ο οίκος δημοπρασιών κατά πάσα πιθανότητα εξαπάτησε απλά κάποιον αγοραστή ανεβάζοντας σημαντικά την τιμή», ήταν η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στου δημοσιογράφους, σχολιάζοντας την πώληση του ρολογιού που υποτίθεται ότι ανήκε στον Ρώσο πρόεδρο. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιχείρησε να υποβαθμίσει το γεγονός. «Δεν είχαμε την πρόθεση γενικά να κάνουμε κάποιον συσχετισμό, καθώς είναι ένα από τα ‘καυτά’ ζητήματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με μας» είπε ο Πεσκόφ και προσέθεσε: «Είναι θέμα πλέον του αγοραστή να μάθει τί συμβαίνει με τον οίκο δημοπρασιών, καθώς το ρολόι αυτό δεν ανήκε ποτέ στον πρόεδρο».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν περιορίσθηκε μόνο σε αυτές τις επισημάνσεις. Αντίθετα, θεώρησε ότι η πώληση του ρολογιού, έτσι όπως έγινε, ότι το παρουσίασαν δηλαδή ως ρολόι που ανήκε κάποτε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ήταν «ένα κόλπο του μάρκετινγκ» και «προφανώς αρκετά έξυπνο, αν κρίνει κανείς από το ποσό που αγοράσθηκε».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν παρέλειψε να εκφράσει τη λύπη του για τον αγοραστή. «Κρίμα για τον αγοραστή…», είπε χαρακτηριστικά θεωρώντας προφανώς ότι έπεσε θύμα μιας καλοστημένης απάτης.

Ο οίκος δημοπρασιών Monaco Legends δεν αποκάλυψε το όνομα του αγοραστή, επειδή ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία να μην γίνει γνωστή η ταυτότητά του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ