ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Σε στάση αναμονής, περιμένει τον επόμενο καταλύτη

Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι για τις μετοχές-«φούσκες» - Κεντρική Εικόνα

Με μικτά πρόσημα και σχετικά χαμηλές συναλλαγές κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να τιμολογήσουν τα ισχυρά στοιχεία για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και ταυτόχρονα στρέφουν το βλέμμα στην έναρξη του β' γύρου των διαπραγματεύσεων για το "Brexit" στις Βρυξέλλες.

Συνεδρίαση αναμονής και ήπιων κινήσεων, στο εγχώριο χρηματιστηριακό ταμπλό, όπου λείπουν οι πρωτοβουλίες και οι έντονες "συγκινήσεις" και το σύνολο των ενεργών παικτών περιμένει την επόμενη είδηση - καταλύτη, για να αναπροσαρμόσει την επενδυτική του στρατηγική.

Εκτός από το σχετικά χαμηλό τζίρο, ο οποίος με την συμπλήρωση των πρώτων 3,5 ωρών συνεδρίασης φθάνει στα 19,8 εκατ., από τα οποία τα 0,9 εκατ. αφορούν "πακέτα", μάλλον λείπει το ενδιαφέρον και όσον αφορά τις κινήσεις σε επιμέρους τίτλους, καθώς οι ενεργοί παίκτες παίρνουν όλο και λιγότερες πρωτοβουλίες.

Με τους βασικούς δείκτες σε "επιτόπιο βηματισμό" και τους επιμέρους τίτλους να "ψάχνουν" την επόμενη ομάδα αγοραστών, η συνεδρίαση αρχίζει να παίρνει διαδικαστικό χαρακτήρα και αυτό δεν φαίνεται θετικό για την συνέχεια.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, διαφοροποιήσεις μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,01%), ΕΧΑΕ (+1,16%), Motor Oil (-1,53%), ΟΤΕ (+1,02%) και Σαράντης (-1,46%).

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου το ενδιαφέρον έχει χαμηλώσει σημαντικά, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες εβδομάδες, προσπαθούν να διακριθούν θετικά οι Ιντρακόμ (+6,72%), MIG (+3,97%), Ιντρακάτ (+3,85%), Ίλυδα (+3,12%), Q&R (+2,19%), Υγεία (+1,56%), Εβροφάρμα (+1,52%), Έλτον (+1,43%), Κρι Κρι (+1,30%) και Νηρέας (+1,27%).

Για την συνέχεια, παραμένει ζητούμενο η αύξηση των συναλλαγών και η επιστροφή του Γενικού Δείκτη σε θετικό πρόσημο και ει δυνατόν το κλείσιμο υψηλότερα των 860 μονάδων

.