ΕΛΛAΔΑ

«Μέδουσα»: Πού θα χτυπήσει σήμερα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους (χάρτες)

«Μέδουσα»: Πού θα χτυπήσει σήμερα με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους  (χάρτες) - Κεντρική Εικόνα

Σημαντική κακοκαιρία με την κωδική ονομασία Μέδουσα επηρεάζει τη χώρα μας το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα (16-17/07). Πιο συγκεκριμένα για σήμερα  Δευτέρα 17/07 και σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα του διημέρου, κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, των Σποράδων καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Στερεάς. Την Δευτέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων και στην Αττική.  Οι ισχυρές καταιγίδες θα συνοδεύονται στις περιοχές αυτές με θυελλώδεις ανέμους. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.

Οι παρακάτω χάρτες δίνουν ενδεικτικά τους νομούς όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας:

Ακολουθούν χάρτες βαρομετρικής πίεσης και βροχής για επιλεγμένες χρονικές στιγμές του διημέρου.

Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το πρωί της Τρίτης 18/07.

Λόγω της έντασης των αναμενόμενων φαινομένων και του γεγονότος ότι χιλιάδες πολίτες βρίσκονται σε κατασκηνώσεις, ανοικτούς χώρους, παραλίες ή/και συμμετέχουν σε δραστηριότητες στη θάλασσα, απαιτείται ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας.

Οι μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία από το απόγευμα της Κυριακής 16/07, με βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής και η κεραυνική δραστηριότητα, όπως έχουν καταγραφεί από το meteo.gr, μέχρι τις 23.00 της Κυριακής ακολουθούν:

Χάρτης κεραυνών

Πηγή meteo.gr