ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κλειστά τα μεγάλα εμπορικά του κέντρου, υπό τον φόβο επεισοδίων

Κλειστά τα μεγάλα εμπορικά του κέντρου, υπό τον φόβο επεισοδίων - Κεντρική Εικόνα

Άλλη μια Κυριακή με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των πολιτών που αντιδρούν να συνεχίζονται.

 
Από τα εμπορικά καταστήματα, τις πόρτες τους άνοιξαν μόνο μικρές επιχειρήσεις και από αυτές οι μισές παρέμειναν κλειστές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 10 Ιουλίου 2017 ξεκίνησαν και οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017.
 
Ο κόσμος από την άλλη είχε κατέβει για την κυριακάτικη βόλτα του και να κοιτάξει βιτρίνες, όμως μεγάλη κίνηση υπήρξε από τα γκρουπ των τουριστών, οι οποίοι αναρωτιόντουσαν τι συμβαίνει.Τα μεγάλα καταστήματα του κέντρου έμειναν κλειστά υπό τον φόβο επεισοδίων με τους διαδηλωτές.  
 
Ο πεζόδρομος της Ερμού από νωρίς συγκέντρωσε διαδηλωτές οι οποίοι όπως πάντα έκλεισαν τις μεγάλες αλυσίδες των εμπορικών καταστημάτων με πανό ενώ ενημέρωναν τον κόσμο για την διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας.
 
Διακριτική ήταν και η παρουσία της αστυνομίας προς την αποφυγή επεισοδίων.
 
Τα εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, με τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος θα λειτουργήσουν σήμερα Κυριακή 16 Ιουλίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα και για τα πολυκαταστήματα έως τις 20:00 το βράδυ ενώ ανοιχτά θα είναι και κάποια σουπερμάρκετ, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρίας.
 
Σε κινητοποιήσεις κάλεσαν τους εργαζομένους τα συνδικάτα και τα σωματεία αντιδρώντας στην Κυριακάτικη εργασία.
 
Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία ενώ κάλεσμα να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την Κυριακή, 16 Ιουλίου, οπότε τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμοθετημένου ανοίγματος των καταστημάτων 32 Κυριακές τον χρόνο, απευθύνουν η ΓΣΕΕ και η ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος).


.