ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχασε τη δικαστική μάχη με τον Φαλτσιανί ο Παπανδρέου

Έχασε τη δικαστική μάχη με τον Φαλτσιανί ο Παπανδρέου - Κεντρική Εικόνα

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την υπ’ αριθμ. 2588/2017 απόφασή του, απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, σύμφωνα με το eleftherostypos.gr.

Ο κ. Παπανδρέου ζητούσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 500.000 ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί. Μάλιστα, η αγωγή στρεφόταν και κατά του Αντζελο Μινκούτζι, Ιταλού δημοσιογράφου, με τον οποίο συνυπέγραψε το βιβλίο του ο τελευταίος.

Στην αγωγή του ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ χαρακτηρίζει τα όσα γράφονται εντός του βιβλίου "θεωρίες συνωμοσίας", ενώ περιγράφει αναλυτικά: "Οι εναγόμενοι αποσκόπησαν να θίξουν ευθέως την τιμή και την υπόληψή μου, προκειμένου να δημιουργήσουν "κίνητρο” στην κοινή γνώμη, ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις βιβλίου το οποίο από κοινού συνυπέγραψαν με τίτλο "La cassaforte degli evasore” ("Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων”). Το υπόψη βιβλίο εκδόθηκε και κυκλοφορεί ήδη στην Ιταλία από τον εκδοτικό οίκο "Chiarelettere”. Οι εναγόμενοι, όπως κατωτέρω εκτίθεται, αποτύπωσαν στο υπόψη βιβλίο σκόπιμα και εν γνώσει τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι αφορούσαν στο πρόσωπό μου και την οικογένειά μου".

.