ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Οριακά ψηλότερα, παρά την καθίζηση του τζίρου

Χ.Α.: Αυξάνεται η εξάρτηση από την πορεία των διεθνών αγορών - Κεντρική Εικόνα

Σε νέα υψηλά 28 μηνών, ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, παρά την αξιοπρόσεκτη υποχώρηση του τζίρου, ο οποίος συρρικνώθηκε στα 66,2 εκατ., από τα οποία τα 4,3 εκατ. αφορούσαν "πακέτα".

Ο γενικός δείκτης κινούμενος σε ένα σχετικά στενό εύρος, έκλεισε κοντά στα υψηλά ημέρας και πιο συγκεκριμένα στις 856,47 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,34%.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας άφησε διττά συμπεράσματα, καθώς ο γενικός δείκτης συνέχισε την αργή αναρρίχησή του, όμως από την άλλη αιφνιδίασαν αρνητικά η ξαφνική καθίζηση της μικτής αξίας συναλλαγών και η επιφυλακτική εικόνα σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του ταμπλό.

Για όλα τις παραπάνω απορίες, θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις οι πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας, όμως θα είναι ιδιαίτερα αρνητική ένδειξη η επιστροφή της επιφυλακτικότητας και των σχετικά χαμηλότερων συναλλαγών.

Από την άλλη, οι μέχρι στιγμής εντυπώσεις είναι ότι οι αγοραστές έχουν τον έλεγχο της αγοράς, όμως αυτό θα πρέπει να επιβεβαιώνεται επί καθημερινής βάσεως.

Ξεκινώντας από τους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η γενικότερη εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή.

Από την πλευρά των ημερήσιων κερδισμένων. τα μεγαλύτερα κέρδη για Μυτιληναίο (+3,55%) και Lamda Development (+2,06%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολούθησαν οι Viohalco, Ελ. Πετρέλαια, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες απώλειες για την Attica Bank (-3,08%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 1% ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι Εθνική, Ελλάκτωρ και Folli Follie Group.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου δείχνουν ότι θα περιμένουν το επόμενο "κύμα ενδιαφέροντος" για να ξαναβγούν στο "προσκήνιο", ξεχώρισαν θετικά, με αξιοσημείωτα κέρδη και σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, οι Βιοτέρ, ΓΕΔ, Επίλεκτος, Attica Group, Inform Λύκος, Ιντρακάτ, Ιατρικό Αθηνών, Τέρνα Ενεργειακή, Pasal, Intralot, Παπουτσάνης, Δρομέας κ.λ.π.

.