ΑΓΟΡΕΣ

Επιφυλακτικά η Ευρώπη, μικρά κέρδη στο Χ.Α.

Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι για τις μετοχές-«φούσκες» - Κεντρική Εικόνα

Με μικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές, κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους ενεργούς επενδυτές να κάνουν "focus" στα εταιρικά αποτελέσματα που αναμένονται στην "άλλη πλευρά του Ατλαντικού".

Σύμφωνα με διεθνείς διαχειριστές, τα βλέμματα των επενδυτών στις διεθνείς αγορές θα παραμείνουν στραμμένα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εταιρειών στις ΗΠΑ: σήμερα 14/7 Citigroup, JP Morgan, Wells Fargo, 18/7 Bank of America,Goldman Sachs, IBM, 19/7 Morgan Stanley, ενώ ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον για την συνεδρίαση της ΕΚΤ στις 20/7 και στην συνέντευξη τύπου του Mario Draghi.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και η σημερινή συνεδρίαση δείχνει ήπιες ανοδικές διαθέσεις, καθώς, μέχρι στιγμής, ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου κινείται, σχεδόν, μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως τα κέρδη είναι μικρά και δεν μπορεί να αποκλειστεί πιθανή αρνητική έκπληξη.

Όμως από την άλλη και σήμερα οι αγοραστές δείχνουν να έχουν τον έλεγχο της Αγοράς και δεν αποκλείεται στην πάροδο της ημέρας να προκύψουν νεότεροι και περισσότεροι θετικοί πρωταγωνιστές.

Ξεκινώντας από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, χωρίς αμφιβολία, ξεχωρίζει το +2,61% για τον τίτλο της Μυτιληναίος, ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολουθούν Πειραιώς, Ελ. Πετρέλαια και ΕΧΑΕ.

Από την άλλη, δεν υπάρχει τίτλος του FTSE26, που να σημειώνει απώλειες μεγαλύτερες της μίας ποσοστιαίας μονάδας, πλην Motor Oil και αυτό είναι θετική ένδειξη για την συνέχεια.

Η παρέλευση της πρώτης 1,5 ώρας συνεδρίασης βρήκε τον τζίρο στα 17,5 εκατ., από τα οποία τα 2 εκατ. αφορούσαν "πακέτα", ενώ ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μέσα σε ένα μικρό εύρος μεταξύ 853,23 (-0,04%) και 857,75 (+0,49%) μονάδων.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου και σήμερα επιμένουν στην διστακτική εικόνα των τελευταίων ημερών, διακρίνονται θετικά οι Ιντρακάτ (+5,17%), Ιντρακόμ (+4,55%), Δρομέας (+3,70%), Intralot (+3,20%), Επίλεκτος (+2,97%), Τέρνα Ενεργειακή (+2,28%), Έλαστρον (+2,17%) και Attica Group (+5,63%).

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης είναι ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη με θετικό πρόσημο, αλλά και η σημαντική αύξηση του αριθμού των θετικών πρωταγωνιστών από όλο το εύρος των κεφαλαιοποιήσεων.

 

.