ΕΛΛAΔΑ

Η γερμανική πολυεθνική που προσέφερε δεκατιανά σε 12.000 ελληνόπουλα

Η γερμανική πολυεθνική που προσέφερε δεκατιανά σε 12.000 ελληνόπουλα - Κεντρική Εικόνα

Δίπλα σε 12.000 μαθητές, 72 σχολείων της Αττικής, στάθηκε το 2017 μια από τις κορυφαίες εταιρείες γερμανικής προέλευσης που δραστηριοποιούνται επί χρόνια στην ελληνική αγορά λιανικού εμπορίου και τροφίμων.

Ενισχύοντας τη δράση «Δεκατιανό στο Σχολείο» των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Lidl Hellas δεν "τσιγκουνεύτηκε" και προσέφερε πολύτιμη βοήθεια και μάλιστα έμπρακτη σε χιλιάδες οικογένειες και στα παιδιά τους, μιας που το επίσημο ελληνικό κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει τη βασική διατροφή σε χιλιάδες χειμαζόμενες από την κρίση και τη φτώχεια οικογένειες στη χώρα.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η παροχή και διανομή υγιεινών δεκατιανών γευμάτων σε μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της Αττικής. Η Lidl Hellas διένειμε τη σχολική χρονιά (Οκτώβριος 2016 – Ιούνιος 2017) προϊόντα σε 72 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη σίτιση 12.000 μαθητών, με το συνολικό κόστος να ξεπερνά τα 367.000€.

dekatiano

Για την επιλογή των σχολικών μονάδων πάλι, ελήφθησαν υπόψη η έλλειψη κυλικείου εντός του σχολικού συγκροτήματος, καθώς και πρόσφατα στατιστικά στοιχεία των προγραμμάτων της Ανθρωπιστικής Κρίσης, που αποτυπώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές δυσχέρειες ανά γεωγραφική περιοχή.