ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το εκπτωτικό χωριό της Mcarthurglen... πάει σε μεγάλη επαρχιακή πόλη

Το εκπτωτικό χωριό της Mcarthurglen... πάει σε μεγάλη επαρχιακή πόλη - Κεντρική Εικόνα

Στην «ανάσταση» του Pantheon Plaza, οδηγεί η συμφωνία μεταξύ της ιδιοκτήτριας κοινοπραξίας και του κολοσσού στο χώρο των εμπορικών εκπτωτικών κέντρων «Mcarthurglen».

Π[ρόκειται για το εμπορικό κέντρο που βρίσκεται επί της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Θεσσαλονίκης,

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του onlarissa.gr, η Mcarthurglen φέρεται να έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 50% – σε πρώτη φάση – του εμπορικού κέντρου, με στόχο να ξεκινήσει τις εργασίες στα τέλη του ερχόμενου Φθινοπώρου και να λειτουργήσει το νέο «εκπτωτικό χωριό» τον Μάιο του 2018.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήδη στελέχη της επενδύτριας εταιρίας, που λειτουργεί το μεγάλο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα της Αττικής, έχουν βρεθεί προ ημερών στο Pantheon Plaza, καταγράφοντας την εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο εμπορικό κέντρο, το οποίο ουσιαστικά… κρατιέται στη ζωή με τη… «μηχανική υποστήριξη» της μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών Media Markt, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί σ’ αυτό.

Από τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, ο σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση του κεντρικού διαδρόμου αλλά και του χώρου όπου βρίσκονταν τα καταστήματα εστίασης, ενώ η Mcarthurglen φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με μεγάλες εταιρείες ένδυσης και υπόδησης ώστε να έρθουν στη Λάρισα.

Σημειώνεται πως η «McArthurGlen Designer Outlets» μετρά αυτή τη στιγμή 24 καταστήματα κοντά σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η άνοδος και η πτώση

Στα τέλη της δεκαετίας του 2010 άνοιγε τις πύλες του το Pantheon Plaza, ένα φιλόδοξο εγχείρημα ενός μεγάλου mall έξω από τη Λάρισα.

Γρήγορα όμως, απόρροια και της οικονομικής ύφεσης που επηρέασε καταλυτικά τη χώρα, αποδείχθηκε πως η ανταπόκριση του κόσμου της Λάρισας δεν ήταν η αναμενόμενη, με το ακριβό mall να χάνει συνεχώς καταστήματα.

Παρά τα προβλήματα όμως το Pantheon Plaza κατάφερνε να επιβιώσει, έστω και με κάποια άδεια καταστήματα.

Αυτό όμως άλλαξε από την 1η Ιανουαρίου του 2016, καθώς από την Πρωτοχρονιά πολλά μαγαζιά έκλεισαν.

Πηγή: onlarissa.gr