ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλό τριμήνου η ισοτιμία του γιουάν, καθώς το δολάριο κάνει ράλι

Ιαπωνία: Κλείσιμο με πτώση 0,20% για τον Nikkei - Κεντρική Εικόνα

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου καθόρισε την κεντρική ισοτιμία του γιουάν η κεντρική τράπεζα της Κίνας. Η κεντρική ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος έναντι του αμερικανικού δολαρίου υποχώρησε σήμερα 315 μονάδες βάσης στα 6,5531 γιουάν ανά δολάριο.

Το δολάριο έκανε ράλι έναντι των περισσότερων σημαντικών νομισμάτων, καθώς τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι η Fed είναι πιθανόν να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον Απρίλιο, τα οποία δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι αξιωματούχοι της είναι ανοικτοί σε μία αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, εάν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται.

Στην τρέχουσα αγορά συναλλάγματος της Κίνας, το γιουάν μπορεί να κυμαίνεται έως 2% γύρω από την κεντρική ισοτιμία που καθορίζεται κάθε ημέρα. Η κεντρική ισοτιμία του γιουάν έναντι του δολαρίου βασίζεται σε έναν σταθμισμένο μέσο όρο τιμών που δίνουν παράγοντες της αγοράς πριν το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς κάθε συνεδρίασης.