ΕΥ ΖΗΝ

The End of the End: Tο ντοκιμαντέρ για την «τελεία» που έβαλαν οι Black Sabbath

The End of the End: Tο ντοκιμαντέρ για την «τελεία» που έβαλαν οι Black Sabbath - Κεντρική Εικόνα

Χρονικό του αποχαιρετισμού των φανατικών οπαδών τους από τους Black Sabbath είναι το ντοκιμαντέρ «Το Τέλος του Τέλους», που θα προβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου - μόνον για μία βραδιά - σε 1.500 κινηματογραφικές αίθουσες σ' όλον τον κόσμο. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει ενώ θα προστεθούν και άλλες αίθουσες.

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει το τελευταίο gig του εμβληματικού μέταλ συγκροτήματος, που φιλοξενήθηκε στη, 16.000 θέσεων, Genting Arena, στο «χωριό» των Black Sabbath, το Μπέρμιγχαμ, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο σκηνοθέτης Ντικ Καράδερς δίνει τις ερμηνείες πάνω στη σκηνή κλασικών τραγουδιών, όπως τα «Iron Man», «Paranoid» και «War Pigs», αλλά και μουσικό υλικό από στούντιο, το οποίο δεν περιελήφθηκε στο «αντίο» της μπάντας. Δεν λείπει βεβαίως ό,τι χρειάζεται για να δοθεί μια καλή γεύση «behind the scenes», καθώς και προσωπικές ανέκδοτες ιστορίες από τα μέλη των Black Sabbath.

«Το να κουβαλήσεις όλο αυτό πίσω στο σπίτι, μετά απ' όλα αυτά τα χρόνια, είναι κάτι πολύ σπέσιαλ» έγραφαν στην ανακοίνωσή τους οι Black Sabbath. «Είναι τόσο δύσκολο να πεις "αντίο" στους οπαδούς, που μας ήταν σε απίστευτο βαθμό πιστοί όλο αυτό το διάστημα. Τα πρώτα χρόνια δεν ονειρευτήκαμε ποτέ ότι, 49 χρόνια αργότερα, θα ήμασταν εδώ να δώσουμε το τελευταίο μας σόου στον "χλοοτάπητα" του σπιτιού μας».

Το «αντίο» στο Μπέρμιγχαμ είναι όντως «Αντίο». Τότε, ο τραγουδιστής Όζι Όσμπουρν είχε εκφράσει μια κάποια λύπη που δεν ήταν μαζί τους στον αποχαιρετισμό ο ντράμερ Μπιλ Γουόρντ - απ' τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας -, αλλά είχε τονίσει πως «τελειώνουμε οριστικά, στο Μπέρμιγχαμ. Δεν θα ξαναμαζευτούμε μετά από πέντε χρόνια, και θα πούμε "Λόγω απαιτήσεων του κοινού..."»