ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Made in Poland από σήμερα οι κινητήρες της Mercedes-Benz

Made in Poland από σήμερα οι κινητήρες της Mercedes-Benz - Κεντρική Εικόνα

Παραγωγή σε ένα νέο εργοστάσιο κινητήρων, που βρίσκεται στην Πολωνία, ξεκίνησε σήμερα η Mercedes-Benz. Είναι μόλις το δεύτερο εργοστάσιο κινητήρων εκτός Γερμανίας.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το εργοστάσιο επικεντρώνεται στην κατασκευή κινητήρων εσωτερικής καύσης, καθώς και κινητήρων για υβριδικά αυτοκίνητα. «Εξαιτίας της μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης, θα παράγουμε συμβατικούς κινητήρες για υβριδικά οχήματα και κινητήρες εσωτερικής καύσης σε μεγαλύτερες ποσότητες» δήλωσε ο Markus Schäfer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής της Mercedes που θα επιβλέπει την παραγωγή.

Η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του εργοστασίου έγινε υπό την παρουσία του Mateusz Morawiecki, υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης της πολωνικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι με βάση τον ΟΟΣΑ, ο μέσος ετήσιος μισθός στην Πολωνία είναι 12.257 δολάρια και στη Γερμανία 41.716 δολάρια. Η συνολική επένδυση της Mercedes-Benz στο εργοστάσιο στην πόλη Γιαβόρ ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να δημιουργήσει 500 θέσεις εργασίας.

.