ΔΙΕΘΝΗ

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την H&M ως «Σύγχρονο Τρόμο»! (photos+video)

Εργαζόμενοι καταγγέλλουν την H&M ως «Σύγχρονο Τρόμο»! (photos+video)  - Κεντρική Εικόνα

Μια μεγάλη αναταραχή συγκλονίζει την αλυσίδα ένδυσης H&M εδώ και είκοσι περίπου ημέρες, μια εταιρεία που σε αρκετές περιπτώσεις - και στη χώρα μας- έχει κατηγορηθεί για σκληρές εργασιακές μεθόδους και συνθήκες, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις εκ των έσω.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στην πολυεθνική εταιρεία Η&M στη Χιλή, ξεκίνησαν απεργία από τις 30 Μαΐου με βασικό αίτημα τη βελτίωση των μισθών και των συνθηκών εργασίας, μετά την αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία στην περίοδο των συλλογικών διαπραγματεύσεων του σωματείου με την εταιρεία, που στη Χιλή διατηρεί τέσσερα καταστήματα σε εμπορικά κέντρα.

Οι υπάλληλοι εμπόδισαν την πρόσβαση πελατών σε κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας που βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Costanera, καλώντας τους πελάτες να μην αγοράζουν προϊόντα της.

Με συνθήματα όπως «Σύγχρονος Τρόμος» και «Το σωματείο μας δεν θα δωροδοκηθεί με ομόλογα», οι εργαζόμενοι διαβεβαίωσαν ότι «ο αγώνας που δίνουν για σημαντικές βελτιώσεις σε μισθούς και συνθήκες εργασίας, στοχεύει σε μια συλλογική σύμβαση, ανεξάρτητη από το φόρτο εργασίας ή τη θέση στην εταιρεία». Παράλληλα βάλλουν κατά της σουηδικής πολυεθνικής, την οποία κατηγορούν ότι “σφετερίζεται τον κόπο του προσωπικού της”, το οποίο έχει μεγάλη συμβολή στον διπλασιασμό των πωλήσεων της αλυσίδας στα 4 καταστήματά της στη Χιλή κατά τη διετία 2015-2016.

«Γνωρίζουμε ότι το έργο μας αξίζει τον κόπο, γιατί χάρη σε μας η H&M έχει υπερβολικά υψηλά κέρδη. Ωστόσο το 95,3% των μελών του σωματείου μας καταψήφισαν τις προτάσεις της εργοδοσίας που περιείχαν σειρά νομικών αυθαιρεσιών σε βάρος της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας», σημειώνουν οι απεργοί της H&M.

 

Ver imagen en Twitter

 

Imagen #2

Imagen #3

Imagen #4

.