ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Για πόσα χρήματα βγαίνει στο «σφυρί» το ιστορικό «Όλυμπος Νάουσα»

Πωλήθηκε το ιστορικό «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη προς 5,4 εκατ. ευρώ - Κεντρική Εικόνα

Η ελάχιστη τιμή προσφοράς καθορίστηκε στα 4.75 εκατ. ευρώ και αφορά σε ακίνητο 621 τ.μ καθώς και σε έτοιμη οικοδομική άδεια που προβλέπει την αντιστήριξη και διατήρηση της διατηρητέας πρόσοψης και την κατεδάφιση του υπόλοιπου κτηρίου.

Στην πώληση, μέσω πλειστηριασμού, του κτηρίου, που στέγασε το ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης «Όλυμπος Νάουσα», προχωρά η Eurobank, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η ελάχιστη τιμή προσφοράς καθορίστηκε στα 4.75 εκατ. ευρώ και αφορά σε ακίνητο 621 τ.μ καθώς και σε έτοιμη οικοδομική άδεια που προβλέπει την αντιστήριξη και διατήρηση της διατηρητέας πρόσοψης και την κατεδάφιση του υπόλοιπου κτηρίου ώστε να ανεγερθεί κτήριο υπέργειας δόμησης ως 2946 τ. μ.

Για περισσότερα από 60 χρόνια το ομώνυμο εστιατόριο «Ολυµπος-Νάουσα» του ξενοδοχείου ήταν το ορόσηµο της γαστρονοµίας στην πόλη, µε τη φήµη του να ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και να βρίσκει τη θέση του στη λίστα µε τα καλύτερα εστιατόρια του κόσµου.

Το εστιατόριο έκλεισε το 1994 και από τότε το κτίριο παραµένει εγκαταλελειµµένο. Απόπειρες για την πώλησή του έχουν γίνει και στο παρελθόν, καμία ωστόσο δεν είχε αίσιο τέλος.

.