ΑΓΟΡΕΣ

BofA - Merrill Lynch: Αυξάνει τις τιμές - στόχους για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών

BofA - Merrill Lynch: Αυξάνει τις τιμές - στόχους για τις μετοχές των συστημικών τραπεζών - Κεντρική Εικόνα

Νέες, υψηλότερες τιμές - στόχους για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών δίνει η Bank of America - Merrill Lynch σε έκθεσή της μετά το Eurogroup, αντανακλώντας το μικρότερο πολιτικό ρίσκο, αν και σημειώνει ότι αναμένεται να διατηρηθεί η μεταβλητότητα στους τίτλους.  

Όπως αναφέρει, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της ευρωομάδας ευθυγραμμίστηκε με το βασικό της σενάριο για συμμετοχή του ΔΝΤ "επί της αρχής", την εκταμίευση της δόσης και κάποια πρόοδο στην ελάφρυνση χρέους. 

Ο οίκος ανεβάζει το στόχο για την Alpha Bank στα 2,33 από 2,14 ευρώ (διατηρεί "neutral"), ενώ για τον τίτλο της Εθνικής ανεβάζει την τιμή - στόχο στα 0,36, από 0,31 ευρώ διατηρώντας επίσης "neutral".

Διατηρεί σύσταση "underperform" τόσο για τη Eurobank, ενισχύοντας την τιμή - στόχο στα 0,80, από 0,71 ευρώ, όσο και για την Πειραιώς στα 0,20, από 0,19 ευρώ. 

Σημειώνει ότι προτιμά την Alpha και την Εθνική από τη Eurobank και την Πειραιώς,  

Η BofΑ επισημαίνει ότι συνεχίζει να θεωρεί πως "κλειδί" για μόνιμη επαναξιολόγηση των τραπεζικών μετοχών είναι η ικανότητα των ιδρυμάτων να πετύχουν τους στόχους μείωσης των "κόκκινων" δανείων, σε συνδυασμό με ένα πιο σταθερό πολιτικό πλαίσιο.

Η πραγματική πρόκληση αναμένεται από το δ' τρίμηνο του 2017 και για το σύνολο του 2018, όταν και οι στόχοι είναι πιο δύσκολοι. Σε αυτό το σημείο αναμένει ότι θα υπάρξει απόκλιση και στην πορεία των μετοχών των τεσσάρων τραπεζών.

.