ΕΛΛAΔΑ

Καντινιέρης πήρε ρολόι μαθητή για... ενέχυρο!

Καντινιέρης πήρε ρολόι μαθητή για... ενέχυρο! - Κεντρική Εικόνα

Στην άμεση διακοπή του συμβολαίου του διαχειριστή κυλικείου σε δημοτικό σχολείο, καθώς και στην επιβολή προστίμου ύψους 500 ευρώ σε αυτόν, προχώρησε οι αρχές μετά την πρωτοφανή ενέργεια του εν λόγω ατόμου να ζητήσει ενέχυρο από μαθητή που δεν είχε λεφτά για να του δώσει φαγητό από τη σχολική καντίνα.

Το κρούσμα καταγράφηκε σε σχολείο της Πάφου στην Κύπρο και τα μέτρα έλαβε η Σχολική Εφορεία Πάφου. Μάλιστα ο διαχειριστής παραδέχτηκε ενώπιον των μελών του σώματος ότι είχε όντως προχωρήσει στην ενέργεια αυτή. Ωστόσο απολογήθηκε και εξέφρασε τη μεταμέλεια του για το συμβάν, αποδίδοντάς την στον εκνευρισμό του επειδή όπως υποστήριξε ο εν λόγω μαθητής, ενώ είχε λάβει φαγητό από την καντίνα χωρίς λεφτά υποσχόμενος ότι θα έφερνε το αντίτιμο την επόμενη μέρα, για τέσσερις μέρες τον κορόιδευε στη συνέχεια. 

«Του ζήτησα να αφήσει το ρολόι του στην καντίνα, ώστε το επόμενο πρωί όταν έβλεπε ότι δεν ήταν στο χέρι του να θυμηθεί να προσκομίσει τα χρωστούμενα», είπε ο διαχειριστής.

Τα μέλη της Εφορείας προχώρησαν στη συνέχεια κατά πλειοψηφία στη λήψη των συγκεκριμένων μέτρων, θεωρώντας ότι μετά και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα αυτό ήταν πλέον μονόδρομος.