ΕΥ ΖΗΝ

Έρευνα συνδέει ένα λατρεμένο φαγητό με αύξηση του κινδύνου θνησιμότητας

Έρευνα συνδέει ένα λατρεμένο φαγητό με αύξηση του κινδύνου θνησιμότητας - Κεντρική Εικόνα

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου.

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι άνθρωποι που καταναλώνουν τηγανιτές πατάτες περισσότερες από 2 φορές την εβδομάδα έχουν διπλάσιο κίνδυνο θνησιμότητας σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τηγανιτές πατάτες.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 4.440 ανθρώπων ηλικίας 45-79 ετών για 8 χρόνια και παρατήρησαν ότι 246 συμμετέχοντες πέθαναν πριν το τέλος της έρευνας.

Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι οι πατάτες τηγανιτές οδηγούν στο θάνατο αλλά ότι άνθρωποι που πέθαναν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν πιο πιθανό να τρώνε πατάτες τηγανιτές πιο τακτικά.

Η έρευνα ανακάλυψε σχέση μεταξύ της κατανάλωσης πατάτας τηγανιτής και του υψηλότερου κινδύνου θανάτου.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

.