ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Καθαρά έσοδα, αυξημένα κατά 5,3%, για την ΟΠΑΠ ΑΕ, το α΄ τρίμηνο του ΄17

Αυξημένο ενδιαφέρον από αναπτυσσόμενες ΜμΕ για το ΟΠΑΠ Forward - Κεντρική Εικόνα

Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξημένα κατά 5,3%, στα 358,9 εκατ. ευρώ έναντι 340,7 εκατ. το α’ τρίμηνο 2016, ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του 2017 η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σύμφωνα με τον όμιλο, τόσο τα αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 78,5 εκατ. τα οποία παρέμειναν οριακά χαμηλότερα έναντι των προσαρμοσμένων για την εισφορά 35% επί του GGR στα 78,8 εκατ., παρά την έκτακτη επιβάρυνση από τις απεργίες των πρακτόρων και τα πρόσθετα έξοδα για την ανάπτυξη και υλοποίηση των νέων έργων.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 39 εκατ. ευρώ (προσαρμοσμένα α’ τριμήνου 2016: 42,8 εκατ.) σημειώνοντας πτώση κατά 8,7%, που αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και τον αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου ανήλθε στα 82,6 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2017, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ, ανέφερε πως «παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς. Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων». 

«Σε λειτουργικό επίπεδο, προχωράμε ολοταχώς με την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο. Για το υπόλοιπο του 2017, θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε και να χτίζουμε σε όσα έχουμε επιτύχει μέχρι σήμερα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι προχωρά με συνέπεια ο σχεδιασμός μας για την υλοποίηση του Οράματος 2020 του ΟΠΑΠ», πρόσθεσε ο κ. Κόουπ.