ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιόρλας: Στις 15 Ιουνίου κλείνει η συνολική συμφωνία

Ψηφίστηκε το ν/σ για τις ΕΠΕ - Κεντρική Εικόνα

Την αισιοδοξία του για την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας την επόμενη διετία εκφράζει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Εκτιμά ότι στις 15 Ιουνίου θα κλείσει η «συνολική συμφωνία» και έτσι η Ελλάδα «θα γυρίσει σελίδα και η έξοδος από την κρίση θα είναι πια ορατή», ενώ δηλώνει πεπεισμένος ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρξουν «πάρα πολύ σημαντικές επενδύσεις» στη χώρα, που θα οδηγήσουν σε μια «θεμελιακή αλλαγή στην εικόνα της οικονομίας μας».

«Το 2017 θα είναι η κρίσιμη χρονιά που θα αρχίσει να καταγράφεται αυτή η αλλαγή», σημειώνει και προσθέτει πως τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, ο σιδηρόδρομος, οι τουριστικές υποδομές, η Υγεία, η μεταποίηση κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, «θα είναι τομείς που θα δώσουν το σήμα της αλλαγής».

Διαψεύδει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εξηγώντας ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε το κόστος όλων των δύσκολων αποφάσεων για να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Τώρα έχει μπροστά της δύο καθαρά χρόνια για να δρομολογήσει την ανάπτυξη και να προωθήσει όλο το θετικό μεταρρυθμιστικό της έργο ούτως ώστε στις επόμενες εκλογές να διεκδικήσει πειστικά μια νέα τετραετία. Η στρατηγική της είναι 2 + 4 χρόνια. Και αυτό θα έκανε όποιος βρισκόταν στη θέση της. Για ποιόν λόγο να χάσει αυτό το πλεονέκτημα και να πάει νωρίτερα σε εκλογές; Για να εισπράξει μόνο τη δυσαρέσκεια»;

Ερωτηθείς, τέλος, για την εμπλοκή του υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο κ Πιτσιόρλας κάνει λόγο «για μικρά προβλήματα που εξακολουθούν να μας απασχολούν επειδή μένουμε με την εντύπωση των παλιών αντιπαραθέσεων», ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση επενδύει στην υλοποίηση του έργου, ενώ προβλέπει ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος «θα εκπλαγούν όλοι από την ταχύτητα με την οποία θα προχωρήσει».