ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Προσπάθεια αντίδρασης, αλλά με κλείσιμο στα χαμηλά ημέρας

Άνοδος στο χρηματιστήριο του Τόκιο  - Κεντρική Εικόνα

Προσπάθησε να ακολουθήσει την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών, το ελληνικό χρηματιστήριο, όμως η επιφυλακτικότητα ήταν έκδηλη και το τελικό κλείσιμο βρήκε τους δείκτες στα χαμηλά ημέρας, ή πολύ κοντά σε αυτά και όλα αυτά σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε και από την λήξη των συμβολαίων Μαϊου, στην αγορά παραγώγων.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης μπορεί να κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 791,92 μονάδες (+1,16%), όμως το τελικό κλείσιμο τον βρήκε στις 784,17 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,17%.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής του Κογκρέσου και γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Άντι Μπαρ τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής για το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον Μπαρ, "αν το ΔΝΤ συμμετάσχει σε ένα τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, θα αποδείξει ότι δεν αναγνωρίζει τα λάθη του", ενώ προειδοποίησε το Ταμείο πως θα είναι υπεύθυνο για τον εξονυχιστικό κοινοβουλευτικό έλεγχο των πράξεών του, που θα υποστεί.

Η παραπάνω δήλωση σε συνδυασμό με τον σχετικό περιορισμό της ορατότητας για τοEurogroup της Δευτέρας, όσον αφορά την ανακοίνωση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα αφορούν το ελληνικό χρέος και το ασταθές διεθνές κλίμα, έκαναν τους ενεργούς παίκτες επιφυλακτικούς και το όποιο ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε επιμέρους τίτλους.

Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στο ταμπλό των συστημικών τραπεζών (Alpha Bank -0,45%, Eurobank -0,55%, Εθνική +2,78%, Πειραιώς +3,04%), ενώ από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές ξεχώρισε το +10,10% της Attica Bank.

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου και εδώ η εικόνα ήταν μικτή, τα μεγαλύτερα κέρδη για την Motor Oil (+2,26%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% ακολούθησαν οι Μέτκα, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες απώλειες για τις Grivalia Properties (-5,51%), Viohalco(-2,35%) και ΟΠΑΠ (-2%).

Ο τζίρος στα 78,7 εκατ., από τα οποία τα 7,7 εκατ. αφορούσαν "πακέτα", ενώ από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις αξιοσημείωτα κέρδη με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές συνδύασαν οι Yalco, Mermeren, Frigoglass, Revoil, Κρι Κρι, ΑΝΕΚ, Υγεία και Centric.

 

 

.