ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τέλος και το ExtraTorrent

Τέλος και το ExtraTorrent - Κεντρική Εικόνα

Μετά το Kickass και το Torrentz.eu, ήρθε η σειρά και για το ExtraTorrent. Με μια απρόσμενη ανακοίνωση, η ομάδα διαχείρισης του ExtraTorrent δήλωσε ότι η δημοφιλής ιστοσελίδα φιλοξενίας αρχείων torrent διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της, ενώ την ίδια τύχη είχαν και όλα τα σχετιζόμενα mirror websites.

Οι εκπρόσωποι του ExtraTorrent εξήγησαν ότι όλο το περιεχόμενο που φιλοξενούσε η ιστοσελίδα θα διαγραφεί, ενώ ζήτησαν από την κοινότητα να αποφύγει κλώνους του website, που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από επιτήδειους με κακόβουλους σκοπούς.

"Το ExtraTorrents και όλα τα mirrors του τίθενται offline... Διαγράφουμε όλα τα δεδομένα οριστικά. Μείνετε μακριά από ψεύτικα ExtraTorrent websites και κλώνους. Ευχαριστούμε όλους όσους μας υποστήριξαν", έγραψε ο δημιουργός της ιστοσελίδας.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο το για ποιο λόγο η ομάδα διαχείρισης έλαβε αυτή την απόφαση, όμως εύκολα υποθέτει κανείς ότι ενδεχομένως σχετίζεται με νομικές πιέσεις που της ασκούνταν.

Το TorrentFreak επικοινώνησε με τον SaM, operator του site, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σελίδα δεν χακαρίστηκε και το μήνυμα είναι αυθεντικό. «Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», ανέφερε χωρίς να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.