ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Αντί να σκίσετε τα μνημόνια φέρνετε 4ο μνημόνιο (vid)

Μητσοτάκης: Αντί να σκίσετε τα μνημόνια φέρνετε 4ο μνημόνιο (vid) - Κεντρική Εικόνα

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση. «Αυτό είναι το 4ο μνημόνιο, το πιο βαρύ και άδικο. Για πρώτη φορά φορολογείτε συμπολίτες μας που βγάζουν 500€ το μήνα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διαμηνύοντας παράλληλα: «Όχι στην Ελλάδα των συσσιτίων και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο».

«Σε λίγο 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους και θα ψηφίσουν με τα δύο χέρια. Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης απάτης που έζησε η χώρα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία» είπε χαρακτηριστικά. «Τα αντίμετρα είναι απλά το περιτύλιγμα του πακέτου των μέτρων, ξέρετε πολύ καλά οτι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν ποτέ», πρόσθεσε. 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «ζούμε σήμερα ένα εφιάλτη που είναι αποτέλεσμα των επιλογών των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου. Η Ελλάδα σήμερα θα ήταν κανονική χώρα της Ευρωζώνης αν ο κ.Τσίπρας και κ.Καμμένος δεν είχαν ξεγελάσει τους Ελληνες». «Είναι μια σκοτεινή μέρα για την Ελλάδα, αλλά δεν θα επιστρέψουμε στο φόβο», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Σας καλώ αφού ψηφίσετε μέτρα και αντίμετρα, να παραιτηθείτε κε Τσίπρα».

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν ούτως ή άλλως το νομοσχέδιο, για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρωθυπουργό:  «Κ. Τσίπρα είσαστε ικανός να πάτε και με σμόκιν στην παραλία, προκειμένου να παραμείνετε στην εξουσία».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια μέσα στα ερείπια που η ίδια δημιούργησε, το τέταρτο μνημόνιο τιμωρεί αυτούς που εσείς θα προστατεύατε» πρόσθεσε ο Κ.Μητσοτάκης. Επικαλέστηκε τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τις οποίες το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισ.» και αντιπαρέβαλε με τις προβλέψεις της κυβέρνησης: «στο μεσοπρόθεσμο που καταθέτετε, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δις. Χάσαμε 26 δις εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου».
Οι πιστωτές έχουν ευθύνη γιατί δεν έκαναν πράξη τις υποσχέσεις τους για την ρύθμιση του χρέους, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «κι εσείς έχετε ευθύνη γιατί πήγατε να τινάξετε την χώρα στον αέρα».

«Ο ρόλος μιας κυβέρνησης είναι να βγάλει τη χώρα από τα συσσίτια και να φέρει ανάπτυξη. Κύριε Τσίπρα αναλάβατε δεσμεύσεις που πηγαίνουν πέρα από την λήξη της κοινοβουλευτικής σας θητείας. Δεν λέτε ότι οι αποφάσεις για το χρέος είναι ειλημμένες από το 2012, από την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά», πρόσθεσε. Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο. Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία. Δημιουργείτε ένα κομματικό στρατό και χτίζετε ένα νέο πελατειακό Κράτος. Ενάντια στο Σύνταγμα και τους νόμους. Ενάντια στις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Διορίζετε συμβασιούχους στο Δημόσιο, τους μονιμοποιείτε αυθαίρετα. Μέχρι βέβαια να καταπέσουν οι παράνομοι διορισμοί σας στα δικαστήρια. Βάζετε και πάλι, δηλαδή, ανθρώπους σε ομηρία και τους εκμεταλλεύεστε χυδαία.

Έχετε καταστήσει το Σύνταγμα της χώρας «κουρελόχαρτο» και ποιος ξέρει ακόμα – αν κρίνουμε από τις διαρροές σας – τι σχεδιάζετε, παίζοντας με τους Θεσμούς. Είμαι σίγουρος, όμως, ότι έχουν γνώση οι θεματοφύλακες του Πολιτεύματος. Παρεμβαίνετε με ωμότητα στη Δικαιοσύνη, όπως συνεχώς σας καταγγέλλουν οι δικαστικές ενώσεις.

Ποδηγετείτε, αγνοείτε και απειλείτε τις Ανεξάρτητες Αρχές. Πήγατε να ελέγξετε το τηλεοπτικό τοπίο με τους «κουμπάρους», με τους «λαγούς» και με το διαγωνισμό – παρωδία του κ. Παππά που, παρά τις ωμές παρεμβάσεις σας στη Δικαιοσύνη, κατέπεσε στο ΣτΕ. Αλλά και πριν και μετά, κάνατε ό,τι μπορούσατε για να διαλύσετε εκείνα τα Μ.Μ.Ε. που δεν συμφωνούσαν μαζί σας και δεν συνθηκολόγησαν για να παίξουν το παιχνίδι σας. Και όλα αυτά, ενώ η Ε.Ρ.Τ. έχει γίνει ΥΕΝΕΔ. Έχει ξεπεράσει κάθε μέτρο φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας. Με αποτέλεσμα, να έχει σχεδόν μηδενική τηλεθέαση στην ενημέρωση, διότι φυσικά ο κόσμος έχει αντίληψη».

Κλείνοντας είπε: «Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται. «Ψηφίστε μόνοι σας τα μέτρα βυθμισμένοι στον κυνισμό, το τέταρτο μνημόνιο είναι αποκλειστική σας ευθύνη, μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μνημόνιο Τσίπρα Καμμένου».

«Πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρωθυπουργό.
«Θα σας συμβούλευα αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες δυο χρόνια μετά, δεν μας δίνετε τις δικές σας δυο χρόνια πριν. Εσείς έχετε δυσκολία να εξηγήσετε πως αντί να σκίσετε τα μνημόνια φέρνετε 4ο μνημόνιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Δεσμεύει τη χώρα με νέα μέτρα μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου. Αυτό λέγεται 4ο μνημόνιο».

Επίσης, τόνισε πως ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στα μέτρα παρά μόνο στα αντίμετρα και σημείωσε πως δεν υπάρχει πουθενά ρητή δέσμευση ότι δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν μειωθεί το χρέος.

«Αφιερώσατε την ομιλία σας στα αντίμετρα. Για το αφορολόγητο θα μας πείτε κάτι; Για τη μείωση των συντάξεων θα μας πείτε; Για την αύξηση των εισφορών»;
Σχετικά με το χρέος ο κ. Μητσοτάκης ανέγνωσε σημεία του μνημονίου που αναφέρουν ότι το χρέος έχει βελτιωθεί ως αποτέλεσμα του PSI του 2012. Παρουσίασε και την έκθεση βιωσιμότητας του 2014 του ΔΝΤ για το χρέος που ήταν θετική, ενώ αντίθετα προβλέπει εκτόξευση στην έκθεση του 2016. «Εμείς έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Εσείς έχετε πει κάτι για τον δημαγωγικό λαϊκισμό σας» ρώτησε τον πρωθυπουργό: «Δεν είστε αθώοι του αίματος» είπε.

Απαντώντας στις προσωπικές αναφορές και ειδικότερα στη φράση τσάμπα μάγκας, δήλωσε: «Τσάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώση του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία. Τσάμπα μπάγκας είναι αυτός που έλεγε δεν πληρώνω και τώρα έχει τρελάνει τον κόσμο στους φόρους. Τσάμπα μπάγκας είναι αυτός που εκλέγεται με ενισχυμένη αναλογική και όταν βλέπει ότι χάνει ψηφίζει την απλή αναλογική».
Αλλά και για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί στρατηγικού αδιεξόδου είπε: «Αν είστε σίγουρος ότι η ΝΔ είναι σε στρατηγικό αδιέξοδο κάντε εκλογές και αφήστε τους πολίτες να κρίνουν».