ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Η σημερινή συνεδρίαση καταγράφεται στην ιστορία ως η αποτυχία 7 ετών άκαρπης λιτότητας

Λεβέντης: Ο Τσίπρας μου είπε ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες (video) - Κεντρική Εικόνα

«Θα ψηφίσουμε μόνο τη διάταξη για την αύξηση της φορολογίας των βουλευτών και θα σκεφτώ για το άρθρο που αφορά τη μείωση κόστους για τα αγροτικά εφόδια. Αλλά να σας κάνω τη χάρη να ψηφίσω τα αντίμετρα, δεν μπορώ να το κάνω κ. Τσίπρα».

Με αυτή την αποστροφή έκλεισε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι ξένοι δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα γιατί καμία κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα του κόσμου συμφωνία που να αναφέρεται στο μέλλον και να θέλει να δέσει χειροπόδαρα ένα κράτος.

« Όταν από μια χώρα ζητούνται προκαταβολικά μέτρα σημαίνει ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της», τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε:

«Η σημερινή συνεδρίαση δεν είναι απλή. Καταγράφεται στην ιστορία και δείχνει την αποτυχία των 7 ετών που πέρασαν, της άκαρπης λιτότητας και ότι οι ξένοι δεν μας εμπιστεύονται για αυτό ζητούν εκ προοιμίου μέτρα».

Και ο κ. Λεβέντης συνέχισε:

«Αυτά είναι απαράδεκτα. Εγώ αν ήμουν πρωθυπουργός και μου ζητούσαν αυτά τα πράγματα θα είχα παραιτηθεί. Γιατί αυτό δεν είναι μόνο προσβολή για τον πρωθυπουργό αλλά και για τη χώρα».

Ο κ. Λεβέντης επέμεινε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι το χρέος αλλά η μη εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων.

« Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλά σας. Αν δεν κάνουμε μεταρρυθμίσεις και 100 χρέη να σβήσουν πάλι στον άσσο θα είμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέκρινε τους κυβερνητικούς βουλευτές, γιατί όπως είπε, «δεν μιλούν με ειλικρίνεια στο κόσμο ενώ στις ομιλίες τους, προτάσσουν κατά 80% τα αντίμετρα, και αποσιωπούν τα άλλα μέτρα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα».

«Ποιος δεν θέλει από εμάς όλα τα παιδιά να πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς; να τρώνε όλα τα παιδιά; θα ήταν παράφρων αν δεν το ήθελε. Σου βάζω πανοπλία, ένα κορσέ, σε κλέβω, σου αφαιρώ τις συντάξεις αλλά σου δίνω ελεημοσύνη; Γιατί προσβάλετε την νοημοσύνη του λαού ;» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Μιλήστε με ειλικρίνεια για τα μέτρα. Ο λαός αντιλαμβάνεται ότι φοβάστε την πραγματικότητα.

«Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν ευστοχήσει το πρόγραμμα διαφορετικά η φιλολογία σας θα είναι μύθος», είπε ο κ. Λεβέντης, σημειώνοντας ότι «τουλάχιστον η δεξιά, αναλάμβανε πάντα την ευθύνη όταν έπαιρνε μέτρα».

«Αντί η κυβέρνηση να διαλέξει την οδό της ειλικρίνειας και της ευθύτητας, να έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη, κρύβεται πίσω από τα αντιμέτρα. Όταν δεν βγαίνει το ασφαλιστικό γιατί να κόψεις από τη γιαγιά και όχι από τις συντάξεις των πλουσίων; Εσείς που λέτε ότι είστε αριστεροί προτιμάτε να κόβετε το ΕΚΑΣ της γιαγιάς; το γάλα του παιδιού; Τι αριστεροί είστε;» διερωτήθηκε.

Ακόμα, ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι «η αίθουσα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν αγαπάει το ευρώ», σημειώνοντας ότι η ιστορία με Βαρουφάκηδες και Λαφαζάνηδες δύο χρόνια, άφησε πίσω τη βρώμα της».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιτέθηκε επίσης τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντάς τους λάθος πολιτικές, και τόνισε ότι, «αν ένα κόμμα θέλει σοβαρά να διεκδικήσει την εξουσία για το πρώτο που πρέπει να πείσει είναι πως θα φέρει επενδύσεις».

«Δύο χρόνια είχατε την κυβέρνηση και δεν φέρατε καμία επένδυση… Αυτό αντέγραψε και ο κ. Τσίπρας», ανέφερε.

Τέλος, ο κ. Λεβέντης μίλησε για «διαλόγους με σποτ» που κάνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, επισημαίνοντας ότι έτσι κανένας σοβαρός διάλογος δεν μπορεί να γίνει.

«Είναι ωραίο σύστημα κ. Τσίπρα να συνομιλούμε με σποτ»; είπε.