ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Πώς η κατάρρευση της τουρκικής λίρας «απειλεί» τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα - Κεντρική Εικόνα

Τη δυνατότητα να ανοίξουν "φτερά" στην αγορά της Γερμανίας, ή ακόμη και να βελτιώσουν τις εξαγωγικές τους επιδόσεις όσοι έχουν ήδη παρουσία στην συγκεκριμένη αγορά, έχουν όσοι Έλληνες παραγωγοί τροφίμων και ποτών και εκπρόσωποι αγροτικών συνεταιρισμών δώσουν το "παρών" στο 4ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ, που θα διεξαχθεί φέτος στο διάστημα 22-23 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καβάλας.

Στη διάρκεια του φόρουμ τροφίμων, θα γίνουν Β2Β συναντήσεις, μεταξύ των Ελλήνων ενδιαφερόμενων και εκπροσώπων οκτώ γερμανικών χονδρεμπορικών και λιανεμπορικών επιχειρήσεων. Οι επιχειρηματικές συναντήσεις, θα αφορούν προϊόντα όπως φρούτα, ελαιόλαδο, ελιές, κρασί, παραδοσιακά γλυκίσματα, πίτες, σταφίδες, αρωματικά φυτά και προϊόντα ροδιού, ενώ στο πλαίσιο του φόρουμ έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις Γερμανών εισαγωγέων σε τοπικές επιχειρήσεις.

Το φόρουμ συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εταιρεία - μέλος του BASF "Ελλάς ΑΒΕΕ" και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Επιμελητηρίου της Καβάλας. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών του, θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν σε αυτό.

Για πληροφορίες και για το πλήρες πρόγραμμα του Φόρουμ, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στα τηλέφωνα: 210 64 19 038, 210 64 19 018 και 210 64 19 025.

Διαθέσιμες πληροφορίες υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου:www.german-chamber.gr