ΠΡΟΣΩΠΑ

Στέλιος Χατζηιωάννου: Πού υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα

Σε ποια «μάχη» νίκησε την Carrefour ο Στέλιος Χατζηιωάννου - Κεντρική Εικόνα

Πιστός στο ραντεβού του με την στήριξη των νέων επιχειρηματιών ο Στέλιος Χατζηιωάννου βρέθηκε την Τρίτη στην Αθήνα για να διαθέσει το ποσό των 100.000 ευρώ σε 8  προσπάθειες, νεαρών Ελλήνων επιχειρηματιών, που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα. Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Sr. Stelios απάντησε σε ερωτήματα του news247 σχετικά με τα μελλοντικά του βήματα στην Ελλάδα αλλά το πως βλέπει την επόμενη μέρα του Brexit.

Σε συνέχεια της περσινής αναφοράς του στο NEWS 247 για την έλευση των easy foodstore στην Ελλάδα ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε "Σαν σκέψη δεν το έχουμε εγκαταλείψει. Αν κάνουμε κάτι τον επόμενο χρόνο θα πρέπει να βρούμε ένα σημείο στο κέντρο της Αθήνας από το οποίο θα πουλάμε ελληνικά προϊόντα σε τιμή του επιπέδου των 0,50 ευρώ το οποίο θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο price point για την ελληνική αγορά. Σε αντίθεση με το Λονδίνο που το κατάστημα βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο, όπου μειώνεται η ζήτηση καθώς απαιτείται αυτοκίνητο για να το επισκεφθείς εδώ ο χώρος θα είναι κάπου να είναι εύκολα προσβάσιμος σε κάποιον ο οποίος θα είναι πεζός".

Ευκαιρίες στα ακίνητα

Ουδείς προφήτης στον τόπο του και δύο από τις σημαντικότερες επενδύσεις - στις κρουαζιέρες και στα ιντερνετ καφέ - που είχε πραγματοποιήσει στην Ελλάδα ο Sr Stelios δεν ευδοκίμησαν. Στην ερώτηση του NEWS 247 αν βλέπει σήμερα επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα ανέφερε "εγώ επενδύω σε ακίνητα. Για εμένα τα ακίνητα στην Ελλάδα είναι μεγάλη ευκαιρία. Ακίνητα όπως είναι αυτό (σ.σ. αναφέρεται στο νεοκλασικό της Ευριπίδου που φιλοξενεί το Φιλανθρωπικό Ιδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου). Πόσο έξω μπορείς να πέσεις όταν έχεις αγοράσει ένα τέτοιο ακίνητο που είναι σε καλή κατάσταση και σε κεντρικό σημείο; Μπορεί σήμερα να μην υπάρχουν ενοικιαστές για τέτοια ακίνητα αλλά όταν βελτιωθεί η οικονομία σίγορα θα βρεθούν ενοικιαστές.

Πιστεύω πολύ στην Αθήνα και πιστεύω πολύ στο κέντρο της γιατί εδώ είναι ο πολύς κόσμος και εδώ είναι και το μεγάλο πρόβλημα. Όταν η τιμή του ακινήτου έχει πέσει στο 30% της αξία του το 2008, υπολογίζεις ότι δεν θα πάει πιο κάτω. Η μόνη προϋπόθεση είναι να αντέξεις να το κρατήσεις άδειο, ότι δεν χρειάζεσαι εισόδημα από αυτό για τα επόμενα δύο τρία χρόνια. Αντίθετα με την Αθήνα θεωρώ ότι οι τιμές στα ακίνητα σε τουριστικά σημεία όπως για παράδειγμα η Μύκονος είναι overpriced.

Brexit

Έχοντας ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων του και των επενδύσεων του στην Βρετανία αλλά γνωρίζοντας καλά και την βρετανική πολιτική και επιχειρηματική σκηνή θεωρήσαμε απαραίτητο να φιλοξενήσουμε την γνώμη του σχετικά με το επερχόμενο Brexit. "Κατ' αρχάς τον επόμενο μήνα θα έχουμε εκλογές στην Βρετανία και αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις οδηγούμαστε σε ευρεία νίκη της Τερέζα Μέι και του κόμματος των Συντηρητικών. Αυτό που πιστεύω, ή καλύτερα αυτό που θέλω να πιστεύω, είναι ότι θα υπάρξει ένας συμβιβασμός. Αν αρχίσεις να εξηγείς για παράδειγμα ότι η easyjet δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί άλλες απευθείας πτήσεις πέρα από την Βρετανία θα πρέπει να βρεθεί κάποια μέση οδός για να ξεπεραστούν προβλήματα όπως το παραπάνω. Εκείνο που νομίζω ότι είναι πιο δύσκολο να λυθεί είναι το μεταναστευτικό, δηλαδή εάν θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση, πρόσβαση και εγκατάσταση Ευρωπαίων πολιτών στην Βρετανία.

ΠΗΓΗ: news247.gr