ΔΙΕΘΝΗ

OHE: Η διεθνής εμπορική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας δρόμος» εξυπηρετεί την επίλυση των διεθνών προβλημάτων

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Γκουτέρες εκφράζει αισιοδοξία ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό - Κεντρική Εικόνα

Η διεθνής διάσκεψη που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στο Πεκίνο για την παγκόσμια εμπορική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη – Ένας δρόμος» την υλοποίηση της οποίας, προωθεί η Κίνα, είναι πιθανό να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις σε σημερινές προκλήσεις του διεθνούς συστήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σχολίασε θετικά την αναφερόμενη διεθνή εμπορική πρωτοβουλία του Πεκίνου, τονίζοντας ότι: “η Κίνα έχει έναν κεντρικό ρόλο” στην υιοθέτηση ενιαίας στάσης από την διεθνή κοινότητα, σχετικά με την αντιμετώπιση σημερινών προκλήσεων.

“Αναφορικά με την πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» βλέπουμε μία σημαντική συνεισφορά κι αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων, μέσω της διεθνούς συνεργασίας, με το ρόλο της Κίνας να είναι κεντρικός” είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Γκουτέρες σε συνέντευξή του προς τα διεθνή και κινεζικά ΜΜΕ, στην αρχή της εβδομάδας.

Κατά την άποψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η Κίνα “αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα ενίσχυσης των διαφορετικών προσεγγίσεων” εξυπηρετώντας την βασική προϋπόθεση για την επίλυση διεθνών προβλημάτων.

Παράλληλα, ο ίδιος, έδωσε έμφαση στις σημερινές διεθνείς προκλήσεις (κλιματική αλλαγή, πληθυσμιακά προβλήματα, ασφάλεια τροφίμων, μείωση υδάτινων πόρων) σε πολλές περιοχές του κόσμου. “Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχει λύση για τα προβλήματα αυτά, στο επίπεδο της χώρας. Η λύση θα πρέπει να είναι σε παγκόσμιο επίπεδο,” τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.KINA