ΔΙΕΘΝΗ

Τα Wikileaks προσφέρουν 100.000 δολ. για τις «κασέτες» των συνομιλιών Τραμπ - Κόμεϊ

Κόμεϊ: Ο Τραμπ μου ζήτησε να διακόψω την έρευνα για τον Φλιν - Κεντρική Εικόνα

Στο στόχαστρο των Wikileaks βρέθηκε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά το tweet του για τον πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε σήμερα Παρασκευή τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο απέλυσε ξαφνικά το βράδυ της Τρίτης, να μην κάνει αποκαλύψεις στον Τύπο.

«Ο Τζέιμς Κόμεϊ καλά θα έκανε να ελπίζει ότι δεν υπάρχουν "καταγραφές" των συνομιλιών μας προτού αρχίσει να προβαίνει σε αποκαλύψεις στον Τύπο!» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μία ημέρα αφού παραδέχθηκε ότι δείπνησε με τον Κόμεϊ και τουλάχιστον δύο φορές συνομίλησαν στο τηλέφωνο μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο.

Τα Wikileaks του Τζούλιαν Ασάντζ έσπευσαν να... τρολάρουν τον Αμερικανό πρόεδρο, απαντώντας στο tweet του για τις «κασέτες»: «Αν υπάρχουν, ξέρετε που να τις στείλετε».

Μάλιστα, τα Wikileaks προσφέρουν 100.000 δολάρια σε όποιον στείλει τις «κασέτες» με τις συνομιλίες με τον Κόμεϊ. Επισημαίνουν μάλιστα ότι όσοι θέλουν να αυξήσουν το ποσό, μπορούν να στείλουν στην σχετική διεύθυνση... bitcoin. 

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου απέφυγε σήμερα να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να καταγράφει τις συνομιλίες του στο Οβάλ Γραφείο, μετά το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

Ερωτηθείς σχετικά με την ακριβή σημασία αυτού του tweet, ο Σον Σπάισερ αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση:

«Ο πρόεδρος δεν έχει κάτι άλλο να προσθέσει» είπε επανειλημμένα. «Δεν πρόκειται για απειλή. Απλά επισήμανε τα δεδομένα. Το tweet μιλάει από μόνο του» συμπλήρωσε.

«Ναι ή όχι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ καταγράφει τις συνομιλίες εντός του Οβάλ Γραφείου;» επέμεινε ένας δημοσιογράφος. «Ο πρόεδρος δεν έχει άλλο σχόλιο» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του.

.