ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Coca - Cola HBC: Δυνατό α΄ τρίμηνο είδαν Credit Suisse και Morgan Stanley

Coca - Cola HBC: Δυνατό α΄ τρίμηνο είδαν Credit Suisse και Morgan Stanley - Κεντρική Εικόνα

Δυνατό ήταν το πρώτο τρίμηνο για την Coca - Cola HBC, σύμφωνα με τις αναλύσεις της Credit Suisse και της Morgan Stanley.

Η μεν Credit Suisse προτείνει σύσταση "outperform" με τιμή - στόχο τις 21,5 λίρες (περίπου 25,6 ευρώ) και η Morgan Stanley προτείνει σύσταση "underweight" με τιμή - στόχο στις 18 λίρες (περίπου 21,4 ευρώ).

Η Credit Suisse εξηγεί ότι τα έσοδα (με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες), επιταχύνθηκαν στο πρώτο τρίμηνο με +5,2% (έναντι +2,9% για το 2016), καθώς η τιμολόγηση έρχεται να αντισταθμίσει την πρόσφατη αδυναμία των νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές ενώ θετικά οφέλη προέκυψαν και από το μείγμα προϊόντων. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 4,5%. Ο όγκος πωλήσεων στις ανεπτυγμένες αγορές υποχώρησε κατά 2,2%, όπου η ανοδική πορεία του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία αντιστάθμισε μερικώς τις μειωμένες πωλήσεις στην Ελβετία και την Ιταλία, με την τελευταία να επηρεάζεται περαιτέρω από την κατάργηση σημάτων εμφιαλωμένων νερών χαμηλής αξίας. Στις αναπτυσσόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 3,6%, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων στην Πολωνία. Στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4%, με αύξηση στις περισσότερες από τις αγορές. Η Ρωσία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αποδίδοντας καλύτερα και στη Νιγηρία συνεχίστηκε η αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι ο τίτλος της εισηγμένης είναι διαπραγματεύσιμος με 21,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2018, με 4,6% free cash flow απόδοση και 2,1% μερισματική απόδοση.