ΕΥ ΖΗΝ

Επιλέχτηκαν οι ταινίες του διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Δράμας

Επιλέχτηκαν οι ταινίες του διαγωνισμού στο Φεστιβάλ Δράμας - Κεντρική Εικόνα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα συμμετάσχουν στο φετινό διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Από τις συνολικά 211 αιτήσεις, οι οποίες κατατέθηκαν (αριθμός που ξεπερνά κάθε προηγούμενο), επιλέχθηκαν 65 ταινίες, που θα διεκδικήσουν τα βραβεία της 39ης διοργάνωσης. Από αυτές οι οκτώ είναι ντοκιμαντέρ και οι τρεις animation.

Όπως ενημερώνει, με σημερινή ανακοίνωσή του, το Φεστιβάλ, οι σκηνοθέτες θα πρέπει να καταθέσουν την τελική κόπια προβολής στα γραφεία του Φεστιβάλ έως τις 25 Αυγούστου 2016.

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, επισημαίνει ότι «η ενασχόληση των νέων κινηματογραφιστών με την κρίση και τις συνέπειές της, σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο, φαντάζει μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που προκύπτει από όλο το σώμα των ταινιών που υποβλήθηκαν».

Η παρουσία των γυναικών σκηνοθετών είναι και φέτος ισχυρή, αλλά οι κωμωδίες είναι τρανταχτά απούσες από τη φετινή σοδειά ταινιών, σύμφωνα με το Φεστιβάλ.

Tα μέλη της φετινής προκριματικής επιτροπής ήταν ο Αχιλλέας Κυριακίδης (συγγραφέας, μεταφραστής, σκηνοθέτης), ο Νίκος Σέκερης (παραγωγός, σκηνοθέτης), ο Γιώργος Φρέντζος (κινηματογραφιστής, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών, GSC, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δράμας και σκηνοθέτης, Αντώνης Παπαδόπουλος.