ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μεγάλη αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν θέλει τις 32 Κυριακές

Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ βάζει λουκέτο αφήνοντας μόνο...ένα κατάστημα ανοιχτό! - Κεντρική Εικόνα

 

Με ιδιαίτερο προβληματισμό αντιμετωπίζoυν το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις περισσότερες Κυριακές του χρόνου όχι μόνο οι μεγάλες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, αλλά και αρκετά άλλα μεγάλα δίκτυα του λιανεμπορίου, όπως αυτό των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Electronet η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της λιανικής πώλησης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών αφού πλαισιώθηκε με ακόμη περισσότερα καταστήματα.

Σε ανακοίνωσή της, η γνωστή αλυσίδα επισημαίνει ότι «σεβόμενη τα μέλη της, τους πελάτες της και τους εργαζόμενους στα 81 καταστήματά της σε όλη τη χώρα, θεωρεί ότι μόνο ζημιά μπορεί να φέρει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Το υπάρχον πλαίσιο όχι μόνο είναι επαρκές, αλλά κινείται στα όριά του. Κατά συνέπεια δηλώνει την αντίθεσή της σε ένα γενικευμένο μέτρο λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Υπό προϋποθέσεις, ίσως να μπορούσε να συζητηθεί το ενδεχόμενο, να λειτουργούν κάποια καταστήματα, αποκλειστικά και μόνο στις τουριστικές περιοχές, εν τοις πράγμασι και όχι ψευδεπίγραφα και μόνο για την τουριστική περίοδο».