ΕΛΛAΔΑ

Β. Σταμάτη: Αν δεν βγει σήμερα ο Άκης θα τα τινάξω όλα στον αέρα

Ελεύθερη και χωρίς περιοριστικούς όρους η Βίκυ Σταμάτη - Κεντρική Εικόνα

Εμφανώς εκνευρισμένη βγήκε το μεσημέρι της Τετάρτης από το κτήριο των φυλακών Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ίσως να μην γίνει ούτε και σήμερα.

Στον Κορυδαλλό βρίσκονται και οι δικηγόροι του πρώην υπουργού με έναν εξ αυτών, τον κύριο Νικολάου, να τονίζει χαρακτηριστικά πως «θα ξεχάσουμε και τα νομικά μας σε λίγο» ενώ μίλησε για εμπαιγμό από τις αρμόδιες υπηρεσίες. 

Μάλιστα μετέφερε στους δημοσιογράφους τη δήλωση της κυρίας Σταμάτη η οποία τονίζει πως «αν δεν βγει και σήμερα ο Άκης θα τα τινάξω όλα στον αέρα». Εις εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού είπε ότι στους δημοσιογράφους ότι η Βίκυ Σταμάτη είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμα και σε απεργία πείνας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν γραφειοκρατικά κολλήματα που εμποδίζουν την έξοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Στον πρώην υπουργό Αμυνας έχουν επιβληθεί δύο ποινές, η πρώτη κάθειρξης 5,5 ετών για το πόθεν έσχες και η δεύτερη κάθειρξης 20 ετών για τα εξοπλιστικά. 

Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών που αφορά στην υπό όρους απόλυσή του με καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσίασής του στο Αστυνομικό Τμήμα, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με την ποινή κάθειρξης των 20 ετών.

Επειδή ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν είχε αιτηθεί συγχώνευση των δύο ποινών (20 και 5,5 ετών) που του είχαν επιβληθεί συνεχίζει να παραμένει έγκλειστος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού λόγω της ποινής των 5,5 ετών.

Η διοίκηση της φυλακής προκειμένου να αποφυλακίσει τον Τσοχατζόπουλο αναμένει εντολή από την Εισαγγελία Εφετών. 

Μέχρι αυτή την ώρα η Διοίκηση των φυλακών έχει ενημερώσει του δικηγόρους πως έχει στείλει χαρτί στην εισαγγελία εφετών προκειμένου να ενημερώθει για την ποινή που έχει εκτίσει αναφορικά με την υπόθεση του «πόθεν έσχες». 

Ωστόσο οι δικηγόροι του Άκη Τσοχατζόπουλου αναφέρουν πως η διοίκηση των φυλακών δεν έχει αποστείλει το σχετικό έγγραφο μέχρι αυτή την ώρα. 

Η Εισαγγελία Εφετών θα πρέπει να αποφανθεί για την ποινή των 5,5 ετών, την οποία ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος εξέτιε στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, για το εάν καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της εγκλήσεώς του λογίζεται ως υπερήλικας, οπότε στην περίπτωση αυτή ισχύει ο ευεργητικός υπολογισμός ώστε, επομένως, θα έχει εκτίσει όλη την ποινή. 

ΠΗΓΗ: protothema.gr